{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bauhaus dobija građevinsku dozvolu, radovi počinju 2014. godine

F
6.8.2013. u 12:53
195
80
Bauhaus dobija građevinsku dozvolu, radovi počinju 2014. godine
195
Bauhaus dobija građevinsku dozvolu, radovi počinju 2014. godine
Vrijedna investicija Bauhausa
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić u srijedu, 7. augusta, u 12 sati u sali Općinskog vijeća potpisat će građevinsku dozvolu za kompaniju Bauhaus AG, čime će i zvanično Općina Novi Grad okončati proces izdavanja dozvole za gradnju prvog Bauhaus centra u našoj zemlji, i otvoriti vrata novoj velikoj investiciji u Općini Novi Grad i u Bosni i Hercegovini.
Efendić će građevinsku dozvolu uručiti šefu odjela za međunarodnu ekspanziju Bauhaus AG Helmutu Diewaldu, saopćeno je iz Press službe Općine Novi Grad.

"Okončanjem procesa izdavanja dozvole za gradnju njemačkoj kompaniji Bauhaus, uz poštivanje zakonskih odredbi, u relativno kratkom roku smo okončali problem koji je opterećivao ovu općinu, a koji smo naslijedili od bivše vlasti. Otvorili smo vrata jednoj velikoj stranoj investiciji u Općini Novi Grad, ali i u Bosni i Hercegovini. Popravljamo ambijent za ulaganja u našoj općini i zemlji uopće, te smo na ovaj način pokazali da je naša općina s tržištem od 140.000 stanovnika jedna od najzanimljivijih za ulaganja u državi", kazao je Efendić.

Vrijednost investicije do otvaranja Bauhaus centra iznosi oko 47 miliona maraka, saznali smo od Diewalda.

Novi centar zapošljavat će 150 radnika, s daljih 70 samostalnih majstora i majstorskih radnji, a koji će biti vezani ugovorima i vršit će poslove ugradnje proizvoda Bauhausa njihovim kupcima.

Zbog kašnjenja planirani budžeti za 2011./2012. i 2013. godinu usmjerni su na druga tržišta, tako da će radovi na novom objektu početi u proljeće 2014. i bit će okončani u jesen iste godine, kada se očekuje i otvorenje Bauhaus centra.

"Više od 120.000 proizvoda pod jednim krovom, u 15.000 specijaliziranih odjela, donosi u zemlju jedan sasvim novi izbor kvalitetnih proizvoda u zemlji. Naš dolazak ovdje na tragu je naše srednjoročne strategije da budemo zastupljeni na tržištima svih zemalja bivše Jugoslavije", kazao je Helmut Diewald, šef Odjela za međunarodnu ekspanziju Bauhaus AG.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: