{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Aviokompanija FlyBosnia nabavila Airbus A319, nosi naziv "Sarajevo"

Piše: M. N./Klix.ba
7.11.2018. u 19:19
1.101
223
Aviokompanija FlyBosnia nabavila Airbus A319, nosi naziv "Sarajevo"
1.101
Aviokompanija FlyBosnia nabavila Airbus A319, nosi naziv "Sarajevo"
Aviokompanija FlyBosnia nabavila je avion Airbus A319 koji se trenutno nalazi na aerodromu u Sofiji na održavanju. Avion je ofarban a na njemu je ispisano i ime glavnog grada BiH.
Avion je nabavljen od bugarske aviokompanije Balkan Holiday Air, a trebao bi, saobraćati na relaciji Sarajevo - Rijad. Vremenom će se destinacije proširiti i na Džedu, te evropske gradove poput Frankfurta, Štokholma i Amsterdama.Podsjetimo, osnivači FlyBosnie su predstavnica i direktor Al Shiddi grupacije Nudžejma Skenderović i Sulaiman Abdullah Al Shiddi koji je ujedno i jedan od najvećih investitora iz Saudijske Arabije u našoj zemlji.

Saudijski konglomerat opisao je "FlyBosniu" kao novu, mladu i dinamičnu aviokompaniju koja će težiti ka tome da osigura putnicima uzbudljive i sigurne letove s najvišim standardom usluga.U maju ove godine izabrano je kabinsko osoblje, 20 stjuardesa i stjuarda, kojim je kapetan Amir Baralić uručio certifikate nakon završene obuke.

Iako je prvi let na relaciji Sarajevo - Rijad bio najavljen za 10. juni, let nije realizovan jer se proces dobijanja dozvole za obavljanje komercijalnih letova odužio.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: