|

Aviokompanija FlyBosnia nabavila Airbus A319, nosi naziv "Sarajevo"

Aviokompanija FlyBosnia nabavila Airbus A319, nosi naziv "Sarajevo"
1.101
Piše: M. N.
7.11.2018. u 19:19
223
komentara
1,1k

dijeljenja
Aviokompanija FlyBosnia nabavila Airbus A319, nosi naziv "Sarajevo"
Aviokompanija FlyBosnia nabavila je avion Airbus A319 koji se trenutno nalazi na aerodromu u Sofiji na održavanju. Avion je ofarban a na njemu je ispisano i ime glavnog grada BiH.
Avion je nabavljen od bugarske aviokompanije Balkan Holiday Air, a trebao bi, saobraćati na relaciji Sarajevo - Rijad. Vremenom će se destinacije proširiti i na Džedu, te evropske gradove poput Frankfurta, Štokholma i Amsterdama.Podsjetimo, osnivači FlyBosnie su predstavnica i direktor Al Shiddi grupacije Nudžejma Skenderović i Sulaiman Abdullah Al Shiddi koji je ujedno i jedan od najvećih investitora iz Saudijske Arabije u našoj zemlji.

Saudijski konglomerat opisao je "FlyBosniu" kao novu, mladu i dinamičnu aviokompaniju koja će težiti ka tome da osigura putnicima uzbudljive i sigurne letove s najvišim standardom usluga.U maju ove godine izabrano je kabinsko osoblje, 20 stjuardesa i stjuarda, kojim je kapetan Amir Baralić uručio certifikate nakon završene obuke.

Iako je prvi let na relaciji Sarajevo - Rijad bio najavljen za 10. juni, let nije realizovan jer se proces dobijanja dozvole za obavljanje komercijalnih letova odužio.
Prijavi grešku


Komentari (223)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...