{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambiciozan plan: Sarajevo i Zenicu treba zagrijavati toplom vodom sa TE Kakanj

18.9.2015. u 12:03
387
44
Ambiciozan plan: Sarajevo i Zenicu treba zagrijavati toplom vodom sa TE Kakanj
387
Ambiciozan plan: Sarajevo i Zenicu treba zagrijavati toplom vodom sa TE Kakanj
TE Kakanj (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U Kaknju ovih dana traju intenzivne pripreme za još jednu sezonu grijanja toplom vodom sa Termoelektrane Kakanj, saopšteno je iz Općine Kakanj.
"Za novu sezonu grijanja Kakanj se, kao i svake godine, priprema bez bojazni da li će biti plina, mazuta i sl, a cijene grijanja su prihvatljive i puno niže u odnosu na gradove koji se griju koristeći druge energente, čak puno niže i od troškova koje imaju domaćinstva koja koriste drvo, ugalj, pelet i sl. Blagodat zagrijavanja toplom vodom sa Termoelektrane Kakanj, energentom koji nastaje u procesu proizvodnje električne energije, Kakanj uživa trideset godina, a mreža daljinskog grijanja se kontinuirano širi na području kakanjske lokalne zajednice", navodi se u saopštenju.

U tekućoj godini u Kaknju je, zahvaljujući širenju mreže daljinskog grijanja, ugašeno oko 200 mini kotlovnica.

"Zagrijavanje toplom vodom sa Termoelektrane Kakanj je perspektiva za zagrijavanje kompletne sarajevsko-zeničke kotline i projekat koji bi kompletnom ovom području donio istinsku blagodat. Cijene grijanja bi bile puno manje u odnosu na zagrijavanje drugim energentima, a stotine kotlovnica bi bilo ugašeno jer se radi o velikom ekološkom projektu. Zbog toga svaku inicijativu koja u budućem periodu bude usmjerena na širenje mreže daljinskog grijanja od Termoelektrane Kakanj prema Sarajevu i Zenici treba pozdraviti, a Kakanj će rado svoja iskustva u vezi primjene ovog sistema grijanja rado podijeliti sa drugima", dodaje se u saopštenju.

O ovom ambicioznom projektu govorio je nedavno i načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

"Grijanje toplom vodom iz Termoelektrane Kakanj je najbolje rješenje za zagrijavanje Sarajeva i Zenice, i cijele kotline između ova dva grada. To je jedino pravo rješenje, a ne nekakva nebulozna razmišljanja i ideje o zagrijavanju sa nekakve gasne termoelektrane u Zenici. Iskustva sa gasom su pokazala da je blagodat koju imamo u Termoelektrani Kakanj jedino pravo rješenje i za uvođenje ovog rješenja se treba zalagati“, rekao je Mandra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: