Tuš u Sanskom Mostu
0

Investicija u visini od 2,5 miliona eura

Sarajevo-x.com
Tuševim supermarketima u Bihaću, Bijeljini, Cazinu, Tuzli, Brčkom, Mostaru, Sarajevu, Prnjavoru i Ugljeviku danas se pridružio i deseti, supermarket u Sanskom Mostu. Za izgradnju objekta, u kojem je zaposleno trideset i troje, u Tuš Holdingu namijenili su skoro 2,5 miliona eura.

U objektu koji se prostire na 1.600 m², slovenski trgovački lanac otvorio je moderan supermarket u kojem nudi više od 13.000 proizvoda prehrambenog i neprehrambenog programa. Na prodajnoj površini u ponudi je kupcima svaki dan svjež hljeb i pecivo zahvaljujući uspostavljenom sistemu vlastite pekare. Kupce će dočekati i dobro opskrbljena mesnica s gotovim proizvodima, delikatesa, odjel voća i povrća, te bogat izbor proizvoda neprehrambenog programa.

Novost na bosanskohercegovačkom tržištu je i Tuš klub, program pogodnosti i popusta, u koji se u četiri mjeseca uključilo više od 40.000 članova i u okviru kojeg se nude brojni proizvodi poznatih robnih marki i do 50 posto jeftinije.

Svečani dio otvaranja počeo je u 11 sati predajom donacije u vrijednosti od 2.000 KM Udruženju Naša realnost, te uručenjem donacije u visini od 60.000 KM Crvenom križu Unsko-sanskog kantona.

Otvaranje trgovine je pratio cjelodnevni zabavni program s degustacijama i zabavnim programom, te nagradnim igrama. Radno vrijeme je od ponedjeljka do subote od 08 do 21.30 sati, te nedjeljom od 08 do 12. Za jednostavniju i udobniju kupovinu Tuš se pobrinuo i sa 80 parkirnih mjesta.