Investicija od 60 miliona: U Sarajevu će se graditi luksuzni hotel sa više od 500 soba

Klix.ba
7.12.2015. u 11:17
1.129
188
Investicija od 60 miliona: U Sarajevu će se graditi luksuzni hotel sa više od 500 soba
1.129
Investicija od 60 miliona: U Sarajevu će se graditi luksuzni hotel sa više od 500 soba Izgled hotela koji Hedef Gruloup želi graditi u Općini Novi Grad
Zadnjeg dana trodnevne posjete privredne delegacije Općine Novi Grad Sarajevo Turskoj, načelnik Semir Efendić sastao se u Istanbulu sa predstavnicima Hedef Group - turističkog lanca hotela iz Alanye.
Ova grupacija u svom vlasništvu ima pet hotela visoke kategorije u Alanyi koji raspolažu sa više od 6.000 kreveta.

Hedef Group ima namjeru izgraditi luksuzni hotel u Sarajevu sa više od 500 soba, kakav naš glavni grad još nema, a u njemu bi posao trebalo dobiti više od 300 osoba. Tokom razgovora, predstavnici Hedef Group su iskazali jasan interes da hotel bude izgrađen u općini Novi Grad Sarajevo.

S tim u vezi, načelnik Efendić je izrazio spremnost da općinska administracija pruži svu potrebnu podršku prilikom realizacije investicije izgradnje hotela. Dogovoreno je narednih nekoliko koraka kako bi se došlo do početka ove investicije, a koja bi iznosila oko 60 miliona maraka, saopćeno je iz općine Novi Grad.

Tokom sastanka načelnika Efendića sa predstavnicima Hedef Group naglašeno je kako su investicije u turizam potrebne našoj zemlji zbog stalnog porasta broja turista među kojima je i veliki broj turista iz Republike Turske.


Komentari (188)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: