U 2019. godini
1

Intesa Sanpaolo Banka BiH dobila nagradu za najbolji poslovni potez u finansijskom sektoru

A. Z.
Intesa Sanpaolo Banka BiH je dobila nagradu za najbolji poslovni potez u finansijskom sektoru u 2019. godini.

Najboljim poslovnim potezom u izboru poslovnog portala www.indikator.ba proglašen je prihvat bankovnih kartica kineskog UnionPay International na bankomatima Intesa Sanpaolo Banke u BiH. Nagradu je na svečanosti u Privrednoj komori FBiH u Sarajevu primio član Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH Amir Termiz.

"Potez Intesa Sanpaolo Banke BiH koja je uspostavila saradnju sa kompanijom UnionPay International (UPI), međunarodnom podružnicom China UnionPay, analitičari portala Indikator.ba uvrstili su među najbolje poslovne poteze, zbog dovođenja velikog brenda na naše tržište i potencijala koji takav ugovor sa sobom donosi. Olakšavanjem podizanja novca i plaćanja očekuje se i da će novac koji će kineski turisti ostavljati u Bosni i Hercegovini biti veći nego što je to do sada, a oni su poznati po iznadprosječnoj potrošnji. Pandemija koronavirusa zaustavila je dolazak kineskih turista, ali je za očekivati da će uslijediti normalizacija, a time će se i osjetiti efekti ove saradnje", kazao je glavni urednik web-portala Indikator.ba Borivoje Simić prilikom dodjele nagrade.

Amir Termiz je naglasio da je pandemija koronavirusa usporila ekonomske efekte koji su se očekivali od uspostave poslovne saradnje sa jednim od najvećih izdavatelja bankovnih kartica u svijetu, ali da je svakako od velike važnost pozicioniranje banke na bh. tržištu u budućnosti, kada je u pitanju ova globalna kompanija.

Intesa Sanpaolo Banka BiH se 2019.godine pridružila i bankama – kćerkama Intesa Sanpaolo Grupe iz Hrvatske (PBZ banka) i Slovenije (Intesa Sanpaolo Bank), koje takođe prihvataju kartice UnionPay International.

UnionPay International (UPI) je podružnica China UnionPay fokusirana na rast i podršku globalnog poslovanja kompanije UnionPay. U partnerstvu sa više od 2.000 institucija širom svijeta, UnionPay International je omogućio prihvat kartica u 177 zemalja i regija, uz izdavanje u 58 zemalja i regija.