ProCredit Bank
0

Internet bankarstvo za pravna i fizička lica

Sarajevo-x.com
Kako bi omogućila brzo i jednostavno korištenje svakodnevnih usluga platnog prometa, ProCredit Bank je svojim klijentima omogućila korištenje internet bankarstva (ProB@nking).

ProB@nking je bankarska usluga koja pravnim i fizičkim licima omogućava: obavljanje bezgotovinskog unutrašnjeg i međunarodnog platnog prometa putem interneta, automatske konverzije, prenos sredstava sa računa na račun unutar ProCredit Bank, plaćanja prema drugim bankama, plaćanje javnih prihoda, pregled prometa po računima u ProCredit Bank, te uvid u izvode za odabrani vremenski period.

"Uvođenjem ProB@nking-a željeli smo klijentima omogućiti pouzdan i fleksibilan način svakodnevnog poslovanja s bankom. Uz internet bankarstvo posjete banci postaju rijeđe. Iz svoga doma ili kancelarije, klijent može u nekoliko minuta provjeriti stanje na računu ili obaviti plaćanje, a usluge platnog prometa banke na taj način postaju dostupne 24 sata na dan. A s obzirom na to da su provizije koje zaračunavamo za uslugu ProB@nking-a 25% niže od onih za iste usluge koje će klijent obaviti u banci, jasno je da će klijenti ovim putem uštedjeti živce, vrijeme i novac“, izjavio je Edin Hrnjica, izvršni direktor ProCredit Bank.

Fizička lica plaćaju 30 KM za registraciju i priključivanje internet bankarstvu, dok je cijena mjesečnog održavanja 1 KM. Kako bi se osigurala zaštita podataka ProB@nking klijenata, ProCredit Bank je implementirala niz sigurnosnih mjera. ProCredit Bank osigurava podatke na putu između računara klijenta i servera koristeći najnapredniju komercijalno dostupnu tehnologiju. Dodatno, pored korisničkog imena i šifre, korisnik dobija i specijalni uređaj (token) za potpuno siguran pristup ProB@nking računu.

Sve što je klijentu potrebno za korištenje ProB@nking usluge je otvoren račun u ProCredit Bank, zahtjev za korištenje ProB@nkinga (dostupan u svim filijalama i ekspoziturama ProCredit Bank) i pristup internetu.