CPE
11

Promo / Interaktivni seminar – Moć prodaje u Tuzli, Banjoj Luci i Sarajevu

Naučite prodati dodatne proizvode/usluge i prodajte skuplji proizvod/uslugu! Praktične tehnike za povećanje vrijednosti svake prodaje.

Centar za poslovnu edukaciju organizira jednodnevni interaktivni seminar "Moć Prodaje" u Tuzli, Banja Luci i Sarajevu. Iskoristite 20% popusta za rane prijave do 14. septembra 2018. Broj polaznika je ograničen na 22.

"Na ovom interaktivnom seminaru naučit ćete prepoznati ključne faze prodajnog procesa, prepoznati potrebe kupca te prednosti i ispravno korištenje Cross-sell i Up-sell tehnika. Efikasno primjenjene, ove tehnike mogu značajno poboljšati i povećati vašu prodaju u maloprodaji, veleprodaji i uslugama", poručuju organizatori.

Cross selling je identifikacija proizvoda (usluga) koje zadovoljavaju dodatne, vezane potrebe koje originalni proizvod ne ispunjava. Naprimjer, kupcu koji kupuje fen ćemo svakako ponuditi i četku za kosu. Često cross-selling ukazuje kupcu na proizvode koje bi svakako kupili, tako što ih pokazujemo u pravo vrijeme. Cross-selling često viđamo u svakoj vrsti trgovine, bankarskoj i industriji osiguranja. Kupcu koji kupuje novo auto ćemo ponuditi i auto osiguranje. Cross-selling se koristi i u Internet trgovinama, gdje kupcima pri kraju narudžbe nudimo i povezane artikle.

Up selling često koristi usporedne tablice i grafikone kako bismo kupcu prezentirali skuplje proizvode. Pokazivanjem skupljih modela proizvoda ili usluga povećavamo vrijednost prodaje, a kupac je sretniji jer dobija premium proizvod. Kompanije koje su uspješne u Upselling tehnikama pomažu kupcu da vizualizira dodatnu vrijednost koju će dobiti kupovinom skupljeg proizvoda.

Cross-selling i Up-selling su slični u smislu da se oba pristupa fokusiraju na pružanje dodatne vrijednosti kupcu, umjesto da se kupca ograničava na njemu poznate proizvode. Ključ uspjeha u oba slučaja je u pravom razumjevanju onoga što predstavlja vrijednost vašim kupcima i nuđenja odgovarajućih proizvoda ili usluga koji odgovaraju pravim potrebama kupaca.

Pomoći ćemo vam da optimizirate vaše prodajne procese i postanete izvrsni u poslovanju. Trening vodi vrhunski prodajni menadžer koji svoja dokazana praktična iskustva stavlja vama na raspolaganje kroz interaktivni rad u maloj grupi do 22 polaznika.

Mjesto i vrijeme održavanja

Tuzla - 27. septembar 2018; Hotel Dorrah Banja Luka - 28. septembar 2018; Hotel Jelena Sarajevo - 04. oktobar 2018; Hotel Hills

Trener

Mladen Komarica, Direktor za prodaju i razvoj proizvoda (Sarajevo osiguranje)

Kome je seminar namijenjen?

Trgovci, voditelji prodaje, komercijalisti i ostalo prodajno osoblje, voditelji izvoza, Key Account Manageri, svi koji rade u B2B i B2C okruženju, sve osobe koje su u direktnom kontaktu sa krajnjim kupcima, vlasnici malih i srednjih kompanija, svi koji žele prodavati više i jednostavnije te bi željeli postati usješniji prodavači.

Networking

Iskoristite priliku za networking sa liderima i kolegama iz industrije.

Certifikat

Po završetku treninga učesnici dobijaju CPE certifikat. Iskoristite popust od 20% na rane prijave do 14. septembra.

Cijena uključuje:

• Stručna predavanja predavača • Materijali koji pokrivaju seminar • Popis učesnika seminara s podacima za daljnje kontakte • Izdavanje CPE certifikata • Ručak i kafu tokom pauza

Seminar je ograničen na 22 učesnika.

Pogodnost:

Fizička lica mogu plaćati do 6 rata putem UniCredit ili Raiffeisen platnih kartica.

Više informacija o treningu i prijava na https://trening.cpe.ba/prodaja/ ili nas pozovite na 033 260 505 (Sarajevo) i 035 245 222 (Tuzla).

CPE