biznis
257

Info Studio dobitnik nagrade Oracle partner godine za Centralnu i Istočnu Europu

Sponzorirani članak
Bosanskohercegovačka kompanije Info Studio dobitnik je nagrade Oracle Partner godine za Fusion Middleware & Business Analytics za Centralnu i Istočnu Evropu (CEE), saopšteno je iz ove kompanije.

Riječ je o jednoj od najuspješnijih bosanskohercegovačkih softverskih kompanija koja već 20 godina uspješno isporučuje kompleksne informacione sisteme za veliki broj kako domaćih, tako i inostranih kompanija i institucija.

Info Studio je prva kompanija iz BiH koja sa ponosom nosi ovu prestižnu titulu dobijenu na nedavno održanoj Oracle partnerskoj konferenciji u Krakowu, Poljska, od strane najveće svjetske korporacije za poslovna rješenja i tehnologije. Pomenuta nagrada ima još veći značaj, jer se odnosi na oblast najnovijih svjetskih tehnologija i koncepata Business Intelligence, BigData, Business Process Management i Document Management, što potvrđuje da Bosna i Hercegovina ima potencijal da ravnopravno konkuriše na evropskoj tehnološkoj sceni u poređenju sa puno većim tržištima i razvijenijim ekonomijama, a koje su bile u konkurenciji za nagradu.

"Ova nagrada je kruna zalaganja svih zaposlenika i povjerenja klijenata uz čiju podršku nijedan cilj nije neostvariv i ovom prilikom se svima zahvaljujemo", poručuju iz kompanije.