FBiH
0

Industrijska proizvodnja veća za 7,4 posto

SRNA
Industrijska proizvodnja u Federaciji (FBiH) u martu ove godine u odnosu na prethodni mjesec bila je veća za 7,4 odsto, saopšteno je iz federalnog Zavoda za statistiku.

Industrijska proizvodnja u FBiH u ovom mjesecu u odnosu na prosječnu mjesečnu proizvodnju iz 2009. godine manja je za 0,3 posto, a u odnosu na proizvodnju iz istog mjeseca prošle godine veća je za 2,5 posto.

Ukupna industrijska proizvodnja u periodu januar-mart u odnosu na isti period 2009. godine veća je za dva posto, u oblasti vađenja ruda i kamena manja je za 5,7 posto, u oblasti  prerađivačke industrije veća je za 0,5 posto, a u segmentu proizvodnje i snabdijevanja električnom energijom, gasom i vodom veća je za 10,7 posto.

Ukupan indeks potrošačkih cijena u martu ove godine viši je za 0,1 posto u odnosu na prethodni mjesec, za 1,8 posto viši je u odnosu na prosjek 2009. godine, a u odnosu na prosjek 2005. godine viši je za 17,9 posto.

U prva tri mjeseca ove godine u odnosu na isti period prethodne godine, ukupan indeks potrošačkih cijena je viši za jedan posto.