{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Independent: Bauk kruži britanskom ekonomijom

F
14.5.2008. u 15:05
0
0
Independent: Bauk kruži britanskom ekonomijom
0
Independent: Bauk kruži britanskom ekonomijom
Foto: Reuters
Bauk kruži britanskom ekonomijom, bauk stagflacije, objavljuje na prvoj strani Independent, koji se uz slike praznih benzinskih pumpi i gomila nepokupljenog smeća sa ulica, koje su obilježile sedamdesete godine, pita da li će Britaniju ponovo zadesiti prokletstvo iz tog vremena kada je ekonomski rast stagnirao, a inflacija divljala.
Ova noćna mora neće dati mira britanskim političarima narednih mjeseci, ako ne i godina, prognozira list, navodeći da je tržište nekretnina u najvećoj krizi u posljednje tri decenije, zarada u maloprodaji drastično pada, a troškovi života nezadrživo rastu.

Najdeblji kraj mogao bi da izvuče premijer Gordon Brown, čiji se ministar finansija, kako primjećuje Guardian, razbacuje novcem kao konfetama, u namjeri da državnim novcem nadoknadi štetu prethodno napravljenu problematičnom poreskom reformom.

Kao i drugi dnevnici, Guardian bilježi da je vladi dodatni problem zadao gaf ministrice za stanovanje koja je na sastanak u Downing Street broj 10 došla držeći u ruci interni dokument.

Nije, međutim, vodila računa da će ga snimiti prisutni fotoreporteri i da će se na uveličanoj fotografiji jasno vidjeti detalji - u ovom slučaju vladine obeshrabrujuće prognoze o daljem padu vrijednosti nekretnina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: