{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Indeks cijena proizvođača industrijskih proizvoda u oktobru viši za 3,1 posto

F
15.11.2010. u 15:03
0
0
Indeks cijena proizvođača industrijskih proizvoda u oktobru viši za 3,1 posto
0
Indeks cijena proizvođača industrijskih proizvoda u oktobru viši za 3,1 posto
Foto: Ilustracija
Ukupan indeks cijena proizvođača industrijskih proizvoda u Federaciji BiH u oktobru 2010. viši je za 3,1 posto u odnosu na prethodni mjesec.
Posmatrano prema glavnim industrijskim grupacijama, indeks cijena energije viši je za 12 posto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,2 posto.

Pad indeksa cijena registriran je kod intermedijalnih proizvoda osim energije za 0,6 posto i netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,1 posto, pokazuju podaci Federalnog zavoda za statistiku.

Posmatrano prema područjima, indeks cijena je viši u području snabdijevanja električnom energijom, plinom i vodom za 22,4 posto, a u području vađenja ruda i kamena za 0,1 posto.

Pad indeksa cijene registiran je u području prerađivačke industrije za 0,3 posto.

Ukupan indeks cijena proizvođača industrijskih proizvoda u oktobru 2010. viši je za 1,3 posto u odnosu na indeks iz istog mjeseca prošle godine, a u odnosu na indeks iz decembra 2009. viši je za 1,7 posto.

U periodu januar - oktobar 2010. u odnosu na isti period 2009. ukupan indeks cijena proizvođača industrijskih proizvoda je niži za 0,3 posto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: