biznis
0

Imenovani vršioci dužnosti članova uprave Elektroprivrede BiH

FENA
Nadzorni odbor JP Eelektroprivreda BiH na drugoj sjednici održanoj u Sarajevu je na prijedlog v.d. generalnog direktora Amera Jerlagića imenovao vršioce dužnosti članova Uprave ovog preduzeća, saopćeno je iz Službe za komunikacije ovog JP.

Za vršioca dužnosti izvršnog direktora za pogon i održavanje imenovan je dipl. el. ing. Emir Aganović, vršilac dužnosti izvršnog direktora za ekonomske poslove je diplomirani ekonomista Besim Halilović, dok je vršilac dužnosti izvršnog direktora za pravne, kadrovske i opće poslove diplomirani pravnik Zlatan Hadžić.

Diplomirani ekonomista Omer Macić imenovan je za v.d. izvršnog direktora za razvoj i investicije.

Nadzorni odbor donio je odluku da se za vršioca dužnosti sekretara Društva imenuje Osman Hasanbegović koji je i dosad obavljao tu dužnost.

Mandat novoimenovanih vršilaca dužnosti članova Uprave traje do izbora članova Uprave koji će se birati u skladu sa članom 67. Zakona o javnim preduzećima, odnosno na osnovu javnog konkursa.

Komisija za vrijednosne papire Federacije BiH potvrdila je da je kompletan proces imenovanja novog Nadzornog odbora izvršen u potpunosti u skladu sa Zakonom, saopćeno je.