"Menadžer godine"
0

Ibrahim Hadžibajrić najnačelnik u BiH

FENA
Ibrahim Hadžibajrić (Foto: Sarajevo-x.com)
Ibrahim Hadžibajrić (Foto: Sarajevo-x.com)
Agencija za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope, po odluci žirija sastavljenog od najuglednijih menadžera i naučnih radnika iz regiona, u izboru za "Menadžera godine“ proglasila je načelnika općine Stari Grad, Ibrahima Hadžibajrića Najnačelnikom općine u BiH.

Riječ je o visokom i međunarodno verifikovanom priznanju ove nezavisne agencije, odnosno privrednika regiona, Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromanager.

Agencija za izbor i promociju je jedini globalni i nezavisni autoritet na području regiona jugoistočne i srednje Evrope koji ovu nagradu dodjeljuje po dvadeset drugi put, a svrstana je ravnopravno sa sedam najrespektabilnijih nagrada u svijetu (Njujork, Pariz, London, Rim, Cirih, Madrid i Brisel).

Priznanje se dobija za konkretne rezultate koje je menadžer postigao u praksi, gdje su vidljivi konkretni rezultati rada , a namijenjeno je menadžerima i kompanijama koji svoju državu i regiju "vuku“ naprijed u razvoju.

Direkcija dodjeljuje tridesetak nagrada, od toga i ljudima koji nisu direktno u biznisu, ali stvaranjem ambijenta uveliko doprinose njegovom razvoju. U ovu kategoriju spadaju i načelnici općina, ministri, predsjednici privrednih i obrtničkih komora te ljudi iz nauke, kulture, sporta i medija. U ovoj kategoriji načelnik Ibrahim Hadžibajrić je dobitnik najvećeg priznanja - Najnačelnik općine u BiH.

Projekt je podržan od međunarodne zajednice, a priznanja na svečanoj ceremoniji uručuju predstavnici žirija, vanjskotrgovinske komore te članovi Predsjedništva BiH, ministri u vladama i drugi.

Priznanja su dosad dobili: Nijaz Hastor (Asa Prevent Group), Ivica Todorić (Agrokor), Peter Schmid (Austrotherm), Berislav Kutle (UniCredit Bank), Edin Mulahasanović (FDS), Marek Varhol (Atlantic Co.), Zoran Janković (gradonačelnik Ljubljane), Milan Bandić (gradonačelnik Zagreba) i drugi.