|

I IBM-ovi rezultati iznad očekivanja

I IBM-ovi rezultati iznad očekivanja
0
F
FENA
19.1.2011. u 11:39
0
komentara
0

dijeljenja
I IBM-ovi rezultati iznad očekivanja Foto: AP
Američki proizvođač kompjutera IBM izvijestio je o kvartalnim rezultatima koji su nadmašili očekivanja analitičara, ponajviše zbog snažne potražnje iz korporativnog sektora.
U četvrtom tromjesečju prošle godine IBM je ostvario netodobit u iznosu od 5,26 milijardi dolara ili 4,24 dolara po dionici, u odnosu na isto lanjsko razdoblje kada je profit iznosio 4,81 milijardu dolara ili 3,65 dolara po dionici.

Analitičari s Wall Streeta su očekivali kvartalnu dobit u iznosu od 4,08 dolara po dionici.

Prihodi su uvećani za sedam posto na 29 milijardi dolara.

"Iza nas je izvanredna godina, u kojoj smo ostvarili rekordnu dobit i novčani tok i premašili gornju vrijednost našeg ciljanog raspona dobiti po dionici", kazao je predsjednik i izvršni direktor IBM-a Samuel Palmisano, prenose mediji.

U cijeloj prošloj godini neto dobit IBM-a uvećana je za 10 posto na 14,8 milijardi dolara, a prihodi za četiri posto na 99,9 milijardi dolara. Dobit po dionici iznosila je 11,52 dolara, a IBM-a je za tekuću godinu odredio njenu ciljanu vrijednost na 13 dolara.

Prihodi su u Sjevernoj i Južnoj Americi porasli za devet posto na 12,2 milijarde dolara, u azijsko-pacifičkoj regiji za 14 posto na 6,6 milijarde dolara, dok su u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi pali dva posto na 9,5 milijardi dolara.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.