Berlin
0

I Deutsche Bahn umiješan u skandal oko prisluškivanja

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Skandal oko prisluškivanja unutar Deutsche Telekoma se proširio i na Njemačke željeznice (Deutsche Bahn), javlja u utorak dnevnik "Handelsblatt".

"I DeutsChe Bahn koristila se uslugama berlinske tvrtke 'Network Deutschland koja je po nalogu Deutsche Telekoma prisluškivala menadžere i novinare", piše Handelsblatt pozivajući se na interne spise. Prema istim navodima Deutsche Bahn koja se isto kao i Deutsche Telekom nalazi dijelom u vlasništvu države, koristila je usluge tvrtke "Network Deutschland" za "obradu i vrednovanje podataka pojedinaca" a nalozi su dolazili "s najvišeg mjesta".

"I Deutsche Telekom i Deutsche Bahn su od Network Deutschlanda koristile iste usluge", rekao je neimenovani djelatnik Network Deutschlada Handelsblattu.

Deutsche Bahn je u jednom saopćenju priznala da surađuje s Network Deutschlandom, ali da se ta suradnja odvija "u sklopu borbe protiv korupcije" unutar same tvrtke.

"Suradnja između Deutsche Bahn i Network Deutschlanda odvija se unutar dopuštenih zakonskih granica", stoji u saopćenju Deutsche Bahna.

Zbog skandala oko prisluškivanja vlastitog osoblja i novinara predsjednik poslovodnog odbora Deutsche Telekoma Rene Obermann bio je u ponedjeljak pozvan na razgovor s ministrom unutarnjih poslova Wolfganga Schaeublea, javila je Hina.

"Skandal oko Telekoma vodi ka općoj atmosferi gubitka povjerenja", ustvrdio je Schauble nakon razgovora s Obermannom.