biznis
0

Hypo Alpe Adria Bank donirao 70.000 KM Ekonomskom fakultetu u Sarajevu

Klix.ba
Prof. dr. Veljko Trivun i direktor Alexander Picker
Prof. dr. Veljko Trivun i direktor Alexander Picker
Ekonomski fakultet u Sarajevu je zahvaljujući sredstvima Hypo Alpe Adria Bank, rekonstruirao dvije učionice koje od danas nose naziv "Hypo Alpe Adria".

Početak ove saradnje ozvaničili su direktor Hypo Alpe Adria Bank d.d. Alexander Picker i profesor Ekonomskog fakulteta Veljko Trivun potpisivanjem ugovora o sponzorstvu i saradnji.

"Izuzetno nam je drago što možemo reći da smo novac uložili u budućnost ekonomije na ovim prostorima, učestvovali u unapređivanju uvjeta za nove, mlade ekonomiste čije vrijeme tek dolazi, a nadati se da će neki od njih zasigurno, osim ljudi koji će pokretati i unapređivati ekonomiju Bosne i Hercegovine u budućnosti, biti i uposlenici Hypo Alpe Adria banke", rekao je tim povodom direktor Picker na pres-konferenciji.

U okviru ugovora, Hypo banka će također ovom fakultetu na raspolaganje staviti i stručnjake iz svojih redova koji će na predavanjima studentima prenositi praktična znanja i moderna dostignuća ekonomije s kojima se svakodnevno susreću u poslu.

"Ovo je za nas na fakultetu zaista veliki dan i možemo sa sigurnošću reći da smo sredstva ustupljena nam u vidu sponzorstva iz Hypo Alpe Adria banke iskoristili radi rekonstrukcije dviju učionica, a u budućnosti ćemo saradnju nastaviti zajedno sa stručnim osobljem banke i njenom upravom da bismo nastavu na našem fakultetu dodatno unaprijedili i praktično približili najnovija dostignuća iz finansijskog sektora našim studentima", naglasio je profesor Trivun dodajući da je riječ o iznosu od 70.000 KM.

Renoviranje dviju učionica, mogućnosti predavanja stručnjaka banke na fakultetu, transfer znanja su stavke koje banci i fakultetu pružaju dodatne benefite i unapređuju kvalitet, kako u edukativnom nastavnom dijelu, tako i u unapređivanju obavljanja dnevnih obaveza profesora i stručnjaka banke održavajući zavidan nivo obrazovanja unutar finansijskog sektora, istaknuto je.