{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


HVB Central Profit Banka ostvarila prihod od milijardu KM

N
5.10.2005. u 09:03
0
0
HVB Central Profit Banka ostvarila prihod od milijardu KM
0
HVB Central Profit Banka ostvarila prihod od milijardu KM
HVB Central Profit Banka u prvih godinu dana poslovanja ostvarila je porast kreditnog portfolia od 50 posto, zatim broja izdanih kartica, kao i porast ukupne aktive na brojku od jedne milijarde maraka, istaknuo je na jučerašnjoj konferenciji za novinare generalni direktor banke Alexander Zsolnai.
Kako je kazao, kvaliteta njihovih usluga u ovoj godini im je donijela pedeset hiljada novih klijenata, što znači da sad ukupno imaju 150 hiljada klijenata.

Naglasio je da će banka nastaviti s podrškom bh. privredi kroz financiranje velikih projekata i s podrškom ambicioznih planova bh. kompanija kao što su nove proizvodne linije.

Zsolnai je ustvrdio da je na pomolu daljnje unaprijeđene usluga, kao i proširenje mreže podružnica do kraja ove godine u Bijeljini, Doboju, Sanskom Mostu i u Brčko Distriktu.

Prema njegovim riječima, dvostruko je uvećan portfolio pravnim osobama i u protekloj godini banka je financirala nekoliko velikih projekata koji su omogućili zapošljavanje novih 1.500 radnika.

Također, napomenuo je da još uvijek nije završen proces kupovine UniCredit Zagrebačke banke i da su u toku procedure koje će to omogućiti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: