O Zakonu o radu
99

Hurtić o pressici sindikata: Očigledno se radi o medijskom cirkusu izvjesnog Šatorovića

A. D.
Zlatko Hurtić
Zlatko Hurtić
Zlatko Hurtić, u svojstvu člana ureda premijera FBiH, reagirao je na vijest o inicijativi za izmjene Zakona o radu FBiH Saveza samostalnih sindikata BiH.
On ističe da Vlada FBiH nije dobila na razmatranje prijedlog izmjena Zakona o radu koji je danas predstavljen u medijima, a koliko im je poznato sa tim nisu upoznati ni granski sindikati koji čine Savez samostalnih sindikata BiH niti Udruženje poslodavaca FBiH.

"Stoga se u ovom slučaju očigledno radi o svojevrsnom medijskom cirkusu u organizaciji neovlaštenog predstavnika SSS BiH izvjesnog Selvedina Šatorovića, što po svemu sudeći nema za cilj zaštitu radnika nego jeftinu medijsku promociju ovog pojedinca. Pored ovoga čini se da je ova inicijativa također ima za cilj podržati izbornu kampanju pojedinih političkih partija koje u zadnje vrijeme daju podršku ne aktivnostima SSS BiH nego pojedincima poput Šatorovića, a koji se lažno predstavlja da je na čelu ovog sindikata. Ukoliko Vlada FBiH dobije prijedlog izmjena bilo kojeg zakona pa i Zakona o radu od strane ovlaštenih predstavnika SSS BiH ona će ih kao i uvijek razmotriti u okviru socijalnog dijaloga koji se vodi putem Ekonomsko socijalnog vijeća, a ne pres konferencijama", naveo je Hurtić.