biznis
0

Huffington Post uskoro dobija izdanje na arapskom jeziku

Klix.ba
Huffington Post se udružio s bivšim generalnim direktorom mreže Al-Jazeera, Wadahom Khanfarom, a zajednički cilj je pokretanje izdanja Huffington Posta na arapskom jeziku. Ovaj potez je rezultat porasta broja mladih osoba na Bliskom istoku, koje koriste mobilne uređaje.

HuffPost Arabi će biti prvi online informativni medij koji će biti kombinacija "originalnog izvještavanja", "nezavisnih novinara" u bloga. Čitatelji će moći s drugim dijeliti svoja mišljenja i komentare.

Novi sajt će biti izgrađen na platformi Huffington Posta, a novinari kompanije Integral Medija Strategies, čiji je Khanfar direktor, donosit će sadržaj i vijesti širom arapskog svijeta.

Cilj Huffington Posta je da postane međunarodni informativni medij, a trenutno je dostupan na lokalnim jezicima u Brazilu, Južnoj Koreji i Njemačkoj. U planu je i indijska verzija, koja se trebala pojaviti još u maju, ali je odgođena.

"Uvođenje HuffPosta u arapski svijet je bilo naš san od prije tri godine. Postoji velika potreba za tim, ne samo u regiji, nego i u svijetu. Važno je da se čuje arapski glas, da se razumije život u arapskom svijetu", izjavila je Arianna Huffington, predsjednica Huffington Post Media Grupe.

HuffPost Arab će biti online početkom naredne godine.