Nove brzine
33

HT Eronet danas aktivirao 4G mrežu u komercijalnoj uporabi

Klix.ba
Svi korisnici HT Eroneta od danas mogu koristiti prednosti 4G mreže koja donosi i do deset puta veće brzine prijenosa podataka od dosadašnjih.

Uz današnje komercijalno puštanje 4G mreže, HT Eronet predstavlja i svoje nove SMART tarife.

Što se pak 4G mreže tiče, svi korisnici H Eroneta od danas mogu zamijeniti svoje postojeće SIM za USIM kartice, koje omogućavaju korištenje 4G mreže. Svi oni koji ne zamijene postojeće SIM kartice, i dalje će moći koristiti svoj broj na HT Eronet mreži kao i do sada, ali neće moći koristiti prednosti 4G mreže.

Podsjetimo: za korištenje 4G mreže potrebno je imati mobilni uređaji koji podržava 4G tehnologiju i USIM karticu.

Ono što želimo posebno istaknuti jest da za zamjenu postojećih SIM – USIM karticama, nema ograničena roka. Zamjena SIM kartica će se naplaćivati po promotivnoj cijeni od 1 KM (s PDV-om) do 30.6.2019., a nakon toga datuma, zamjena SIM kartica bit će naplaćivana po standardnom cjeniku.

Inženjeri HT Eronet-a jučer su obavili i testna mjerenja i brzine 4G mreže u gradu Mostaru.

Ono što naši korisnici trebaju znati, vezano uz brzine 4G i 4G+ mreže, jest da se, isto kao i kod 3G tehnologije, ukupni kapaciteti zapravo dijele među svim aktivnim korisnicima bazne stanice.

Dakle, u komercijalnom radu korisnici će, ovisno o trenutnom opterećenju mreže, dobivati brzine nešto manje od teorijskih i testnih, što je uvjetovano načinom rada mobilnih tehnologija.