biznis
0

Hrvatski "Pevec" otvorio prodajni centar u Banjoj Luci

FENA
Preduzeće “Pevec” iz Hrvatske danas je otvorilo svoj prodajni prodajni centar u banjalučkom naselju Derviši u čiju je izgradnju uloženo 20 miliona eura, te sedam miliona u nabavku robe zbog čega je to i najveći centar te firme.

Od 29 firmi koje su bile izvođači radova prilikom osam mjeseci izgradnje ovog tržnog centra, 26 je bilo iz BiH, a od 1.500 dobavljača, sa ovog područja je njih 150, rečeno je tokom otvaranja.

Posao u “Pevecevom” tržnom centru dobilo je 300 djelatnika iz Banje Luke.

Tržni centar je svečano otvorio predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik ocijenivši da je dolazak “Peveca” dokaz da je RS otvorena za strane investicije te spremna za saradnju sa kompanijama u okruženju.

”Banja Luka će pokazati da je ona pravi izbor za širenje poslovne aktivnosti kompanije 'Pevec'", rekao je Dodik i pozvao sve investitore iz okruženja da svojim ulaganjima poboljšaju svoju ponudu i zapošljavanje u RS-u.

Vlasnik ovog lanca trgovina Zdravko Pevec je najavio je da će u naredna tri mjeseca otvoriti trgovinski centar i u Beogradu, te da je otvaranje centra u Banjoj Luci prvi iskorak kompanije "Pevec" van Hrvatske.

Prodajni centar "Pevec" u Banjoj Luci prostire na 30.000 metara kvadratnih i raspolaže sa 100.000 artikala.