{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatska potpisala Konvenciju o sprječavanju pranja novca

F
29.4.2008. u 13:08
0
0
Hrvatska potpisala Konvenciju o sprječavanju pranja novca
0
Hrvatska potpisala Konvenciju o sprječavanju pranja novca
Hrvatski veleposlanik pri Vijeću Europe Daniel Bučan potpisao je u utorak u Strasbourgu u ime RH Konvenciju VE-a o pranju, traganju, privremenom oduzimanju i oduzimanju prihoda stečenoga kaznenim djelom i o financiranju terorizma, te Dodatni Protokol uz Konvenciju o transferu osuđeni osoba, priopćio je MVPEI.
U svojstvu prvog međunarodnog instrumenta koji pokriva i sprječavanje i kontrolu pranja novca i financiranja terorizma, Konvencija Vijeća Europe o pranju, traganju, privremenom oduzimanju i oduzimanju prihoda stečenoga kaznenim djelom i o financiranju terorizma stupa na snagu 1. svibnja ove godine, navodi se u priopćenju hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Potpisivanjem spomenute Konvencije obilježen je završetak ratifikacije tri stupa zakonodavnih instrumenata Vijeća Europe u borbi protiv terorizma. Republika Hrvatska do sada je ratificirala Dodatni protokol uz konvenciju o suzbijanju terorizma (2005. godine), te Konvenciju o sprječavanju terorizma (2008. godine).

Dodatni Protokol uz Konvenciju o transferu osuđenih osoba pravni je instrument koji je stupio na snagu 2000. godine a regulira pravila transfera osuđenika, uključujući i deportaciju. Do sada su Protokol ratificirale 33 države, stoji u priopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: