{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatima i Srbima omogućeni sezonski poslovi u SAD-u

F
FENA
26.1.2010. u 11:51
0
15
Hrvatima i Srbima omogućeni sezonski poslovi u SAD-u
0
Hrvatima i Srbima omogućeni sezonski poslovi u SAD-u
Američka ministrica domovinske sigurnosti Janet Napolitano uvrstila je Hrvatsku i Srbiju među 11 novih zemalja koje su ušle u program izdavanja neuseljeničkih viza H-2A i H-2B, koje omogućavaju privremeno ili sezonsko zapošljavanje u SAD-u.
Programi H-2A i H-2B omogućuju poslodavcima u SAD-u da dovedu strane državljane u SAD za popunu privremenih ili sezonskih poslova za koje američki radnici nisu dostupni, navodi se u odluci Ministarstva domovinske sigurnosti.

Na popisu su 11 novih zemalja, objavljenom u ponedjeljak u američkom Federalnom registru, Hrvatska, Ekvador, Etiopija, Irska, Litva, Nizozemska, Nikaragva, Norveška, Srbija, Slovačka i Urugvaj. One su dodane grupi od 28 zemalja koje već sudjeluju u tim programima.

Prvi popis zemalja sudionica programa H-2A i H-2B viza, objavljenom u decembru 2008., prestao je vrijediti 18. januara.

Nakon savjetovanja s državnom tajnicom Hillary Clinton, ministrica Napolitano utvrdila je da 11 novoodređenih zemalja ispunjava mjerila potrebna za sudjelovanje u programima H-2A i H-2B viza, istaknulo je ministarstvo domovinske sigurnosti.

U posebnim slučajevima Ministarstvo domovinske sigurnosti može dopustiti radniku iz zemlje koja nije na popisu sudionica da dobije pravo sudjelovanja u programu H-2A ili H-2B, ako je to u interesu SAD-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: