biznis
76

Promo / Hoše komerc na Žutoj tabiji promovirao novi TV spot "Sarajevo divno mjesto"

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Lanac trgovina Hoše komerc promovirao je na Žutoj tabiji u Sarajevu svoj novi TV spot "Sarajevo divno mjesto" u prisustvu gostiju, partnera, dobavljača i novinara.

Prije promocije TV spota dobrodošlicu pristunima iskazao je Izet Bozalija direktor i vlasnik kompanije, a u programu su učestvovali Armin Muzaferija otpjevavši poznatu sevdalinku Sarajevo divno mjesto, i hor El - Manar sa izvedbom pjesme Sarajevo ljubavi moja. Instrumentalnu izvedbu za spot uradio je Armin Muzaferija sa saradnicima, a zanimljivo je da je Muzaferija ‘posudio’ glas naratora, što je ujedno prvi put da se pojavljuje u jednom komercijalnom TV spotu.

"Trgovački lanac Hoše komerc je sarajevski brand i zato smo se odlučili kampanju fokusirati na Kanton Sarajevo. TV spot “Sarajevo divno mjesto” upravo sugerira na tu činjenicu, na grad ali i na divne ljude koji ga čine. Drago nam je da trud koji ulažemo u tom smislu već četvrtu deceniju na obostrano zadovoljstvo, građani Kantona Sarajevo nagrađuju svojim povjerenjem, a mi dodatnim jačanjem kvaliteta usluge", kazao je Bozalija.

"Žuta tabija je jedno od najljepših mjesta sa pogledom na Sarajevo, i upravo zato smo odabrali ovaj ambijent za promociju našeg novog spota. Trudimo se da u našim marketima pružamo najbolji izbor, kako bismo uvijek iznova dizali razinu kvaliteta usluge sa namjerom da pružimo vrhunski ugođaj kupovine svojim kupcima. Tu našu namjeru kupci su prepoznali, i danas smo u prilici da zajedno unaprijeđujemo povjerenje koje smo međusobno izgradili", izjavila je Frlj.

Ona je istakla izvrsnu saradnju sa dobavljačima, koji su u Hoše komerc marketima vidjeli sigurnog partnera i trgovca koji je spreman investirati u razvoj. Tu je i posebna briga o domaćim proizvodima, tako da smo i s te strane pozicionirani ali i prepoznati kao domaći tržni lanac sa posebnim fokusom prema domaćim kvalitetnim brandovima. “U tom smislu mi smo i ove godine nastavili sa ulaganjima u našu maloprodaju. Prije nekoliko mjeseci pokrenuli smo ‘BH. korpu’ koja je dodatni poticaj kampanji ‘Kupujmo domaće’ i koja je pokazala izvrsne rezultate”.

Hoše komerc d.o.o. Sarajevo je jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini. Hoše komerc već 38 godina pruža trgovačke usluge Sarajlijama. Prva trgovina otvorena je davne 1979. godine kao dio porodičnog biznisa, deset godina kasnije 1989. osnovana je firma Hoše komerc d.o.o. u Sarajevu. Osnovna djelatnost je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda.

Hoše komerc zapošljava 216 radnika, od čega je veći dio radnika zaposlen u maloprodajnoj mreži. Pored proizvodnje i veleprodaje, Hoše komerc posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.