biznis
59

Promo / Hifa Petrol u Fojnici otvorila 25. maloprodajni objekt

U petak, 4. augusta 2017. godine na području općine Fojnica kompanija HIFA Petrol otvorila je svoj 25. maloprodajni objekat. Otvorenjem 4. maloprodajnog objekta u 2017. godini, lociranog u Fojnici, najuspješnija naftna kompanija u BiH u protekle dvije godine - kompanija HIFA Petrol dodatno proširuje svoju poslovnu mrežu.

"Kao što je i do sada bila praksa prilikom otvaranja benzinskih pumpi, a već je postala naša tradicija, prvih 200 kupaca će dobiti 10 litara goriva gratis, dok smo za ostale kupce obezbijedili prigodne poklon pakete. Ovo je prva benzinska pumpa HIFA Petrola na području općine Fojnica a prošlog petka smo otvorili i prvu benzinsku pumpu na području općine Kiseljak" – ističe pomoćnik direktora HIFA Petrola Ahmed Ahmetlić.

Radno vrijeme ove benzinske pumpe je od 6 do 22 sata, a njenim otvorenjem su obezbijeđena 4 nova radna mjesta, što znači da ova kompanija trenutno ima preko 290 uposlenih.

Također, trenutno su u toku adaptacije maloprodajnih objekata koji od ove godine posluju pod novih brendom "HP Shop" po čemu se HIFA Petrol znatno razlikuje od drugih benzinskih pumpi. Pored ovog objekta HIFA Petrol planira i nove investicije u skorije vrijeme" - navodi u svome obraćanju Ahmetlić.