PROMO
494

Hifa Oil: Mi se protiv korone borimo biznisom

Mi se protiv korone borimo biznisom, izjavio je Izudin Ahmetlić, vlasnik Hifa Grupacije, preuzimajući Platinasti certifikat kompanije Bisnode Dun & Bradstreet za kompaniju Hifa Oil d.o.o. Tešanj, međunarodno priznatu potvrdu kvaliteta poslovanja, na susretu bonitetno izvrsnih kompanija u Sarajevu.

Platinastu bonitetnu izvrsnost ima svega 2,5% od ukupnog broja bh. kompanija, a ovaj certifikat potvrđuje koliko su bonitetno izvrsne kompanije sigurni poslovni partneri i u kriznim vremenima, što im daje dodatnu vrijednost, a što potvrđuje i činjenica da je jedan od nosioca Hifa Oil, vodeći domaći distributer nafte i naftnih derivate, te kompanija koja će svoju sigurnost i kvalitet bez kompromisa ponuditi i sektoru solarnih sistema.

A činjenica da ga može imati samo 15,6% od ukupnog broja kompanija koje su predale završni izvještaj odnosno svega 3,25% od ukupnog broj aktivnih privrednih društava u BiH govori koliko su ove kompanije značajne i kao pokretačka snaga privrede Bosne i Hercegovine.

Bisnode Dun & Bradstret analitika pokazuje da bonitetno izvrsne kompanije u Bosni i Hercegovini kreiraju 63% dobiti, 52% izvoza, 49% prihoda od ukupnih rezultata koji prave bh. kompanije, koje su predale završne izvještaje nadležnim agencijama i zapošljavaju 40% zaposlenih u našoj državi.

"Nadam se da će biti sve više bonitetno izvrsnih kompanija u BiH i da će ih nadležne institucije ozbiljno shvatati. Jer ovih 15,6% kompanija drži najveći dio privrede BiH", dodao je gospodin Ahmetlić.

U neizvjesnim okolnostima poslovanja i inače, a posebno u okolnostima svjetske pandemije koja je utjecala i koja još uvijek utječe na sve sfere života i pa i poslovanja, certifikat je potvrda kvaliteta poslovanja ali i dokaz sigurnosti u poslovnim odnosima sa kompanijom koja ga posjeduje, jer certifikat identifikuje kompaniju ne samo kao dobru prema prošlim rezultatima već ukazuje i na njenu vrijednost u budućnosti, jer bonitetno izvrsne kompanije imaju minimalni postotak negativnih događaja unutar jedne godine (od 0,00 do 0,70%).

Ovaj susret je bio prilika da još jednom pokažemo uvid u stanje privrede Bosne i Hercegovine godinu nakon početka Covid krize, te da istaknemo koliko su bonitetno izvrsne kompanije doprinijele prošlogodišnjim rezultatima privrede, i dodijelimo, pored Hifa Oil d.o.o. Tešanj certifikate kompanijama Tehnopetrol d.o.o. Tuzla – platinu, cargo-partner d.o.o. Sarajevo – zlato, ZIRA d.o.o. Sarajevo -srebro te Sector Security d.o.o. Banja Luka i Beta-Comm, IT kompanija iz Visokog.

Više o bonitetno izvrsnim kompanijama možete vidjeti na: https://www.bisnode.ba/proizvodi/bisnode-aaa-certifikat/.

O Dun & Bradstreet-u

Početkom 2021. godine Bisnode je preuzela kompanija Dun & Bradstreet i od tada idemo u budućnost kao jedna kompanija, kombinujući lokalnu i globalnu stručnost i vještine. Svojim kupcima i poslovnim partnerima nudimo širok spektar podataka i uvida koji će im pomoći da donose pametne odluke i steknu još veću konkurentsku prednost. Dun & Bradstreet, vodeći svjetski dobavljač poslovnih podataka i analitike, omogućava kompanijama širom svijeta da donose bolje odluke i poboljšaju poslovne performanse. Data Cloud Dun & Bradstreet-a osnova je za brža rješenja i pruža uvide koji omogućavaju kupcima da povećaju prihod, smanje troškove, smanje rizik i transformišu svoje poslovanje. Kompanije svih veličina oslanjaju se na Dun & Bradstreet od 1841. za upravljanje rizikom i identifikovanje prilika.