20 godina rada
401

Promo / Hifa d.o.o. svojim najvjernijim radnicima uručila priznanja i novčane nagrade

Menadžment kompanije za promet naftnim dervatima "Hifa d.o.o." iz Tešnja na skromnoj svečanosti u prostorijama firme na prigodan je način odao zahvalnost, priznanje za predanost i dvije decenije dugu lojalnost kompaniji, uposlenicima Fuadu Ribiću i Hajrudinu Unkiću. Za ove uposlenike su uz prigodna priznanja osigurane i novčane nagrade.

"Kada pogledam iza sebe vjerujte da sam ponosan na ono što smo napravili i gdje smo sada. Od jedne male pumpe došli smo do najvećeg distributera nafte i naftnih derivata u BiH", kazao je Fuad Ribić.

"Kada se spomene 20 godina rada prvo što me kolege pitaju je koliko još do penzije", izjavio je Hajrudin Unkić i dodao "U najtežim trenutcima smo radili, proživljavali teške trenutke, usavršavali se i rasli zajedno sa firmom".

U vremenu nemilosrdne tržišne utakmice od menadžmenta i uposlenika kompanije koja nastoji biti uspješna traži se maksimalna predanost i zalaganje u radu. Dvadeset godina provedenih u jednoj kompaniji dokaz su zadovoljavajućih uvjeta rada, plaćenih doprinosa i solidnih zarada, ali i dobro postavljenih standarda poslovanja unutar same kompanije.

"Naša kompanija posluje u veoma složenim tržišnim i ekonomskim uvjetima što traži maksimalnu organizaciju i angažman svih uposlenih. Veoma je važno da posao odgovorno shvataju zaposleni u mendžmentu, ali i uposlenici koji obavljaju konkretna zaduženja u okviru svog radnog rasporeda. Samo tako je moguće postići uspjeh. Mi uz standarde poslovanja, kvalitet, zaštitu okoliša i na ovaj način dokazujemo svoju predanost i brigu za uposlenike. Ovaj uspjeh je, slijedom toga, uspjeh koji pripada svima nama", kazao je direktor Muris Hadžimehić.

Praksa u ovoj kompaniji je da se obaveze prema uposlenicima izvršavaju u skladu sa propisima, a istovremeno predan rad i lojalnost firmi ne ostaju neprimijećeni.