{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Halal standard za Mesnu industriju "Ovako"

F
22.1.2010. u 15:50
0
1
Halal standard za Mesnu industriju "Ovako"
0
Halal standard za Mesnu industriju "Ovako"
Mesnoj industriji "Ovako", članici grupacije Akova group, dodijeljen je halal certifikat.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Direktorici MI "Ovako" d.o.o Izeti Džafić-Hadžimejlić halal certifikat je uručio reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić na svečanosti koju je MI "Ovako"
organizirao u povodu imlementacije zahtjeva halal standarda BAS 1049:2007, saopćeno je iz Agencije za certificiranje halal kvalitete.

Cerić je izrazio zadovoljstvo što je MI "Ovako" uskladila svoje proizvodne pogone s islamskim propisima i zahtjevima halal standarda te tako ispunila potrebe krajnjih potrošača.

Dodijeljeni su i certifikati za interne auditore halal kvalitete, osobe koje će vršiti stalni nadzor nabave, proizvodnje, skladištenja i postupanje s proizvodima u kompaniji "Ovako".

Proces implementacije zahtijeva halal standarda 1049:2007 počeo je u junu 2009. Certifikacijskim auditom u decembru 2009. utvrđeno je da je MI "Ovako" firma ispunila sve uvjete i zahtjeve Halal standarda, te da joj se može uručiti halal certifikat. Halal cerifikat izdaje se za polutrajne i trajne proizvode od pilećeg halal mesa. U toku je implementacija zahtjeva Halal standarda u pogone za proizvodnju halal purećeg i goveđeg mesa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: