Moderan koncept
113

Hadžović: AUDI B2B RUN je bitan datum u Holdininom kalendaru

Klix.ba
Sarajevo će 26. septembra ove godine, po treći put, postati mjesto okupljanja brojnih timova kompanija iz privatnog i javnog sektora, koji će uzeti učešće na najvećem poslovno-sportskom događaju u BiH - AUDI B2B RUN utrci.

AUDI B2B RUN je jedinstven i moderan koncept korporativnog događaja koji promoviše timski duh, zajedništvo, sport i zdrav stil života unutar radnog okruženja.

Kompanija Holdina i Energopetrol treću godinu zaredom sponzor je Class Plus After Run Party-a, koji je namijenjen svim trkačima i njihovim navijačima, a u sklopu kojeg će biti proglašeni pobjednici utrke.

“Kada je riječ o B2B RUN utrci, naša iskustva su izuzetno pozitivna. Ova utrka se pokazala kao jako dobra platforma, te pored drugih inicijativa i praksi fokusiranih na jačanje tima koje provodimo u našoj kompaniji, B2B Run je bitan datum u Holdininom kalendaru. Raduje nas činjenica kako je interes kolega da budu dio tima trkača Holdine iz godine u godinu sve veći i da su iskustva koja nose iz prethodnih takmičenja pozitivna što je potvrda da smo pogodili ton i interese kolega, te da se krećemo u pravom smjeru”, izjavila je Selma Hadžović, direktorica Službe upravljanja ljudskim resursima Holdine i Energopetrola.

U Holdini nastoje graditi jedan sveobuhvatan sistem, kako za uposlenike, tako i za kupce na benzinskoj stanici, korporativne klijente, zajednicu u kojoj posluju, okoliš i tržište.

“Ovo činimo kroz veliki broj inicijativa i projekata. Zaposlenicima želimo ponuditi okruženje i različite mogućnosti koje zadovoljavaju njihove potrebe, želimo da budu zadovoljni radnim uslovima, motivirati ih da brinu o svom zdravlju te se trudimo promovirati zdrave životne navike. Upravo je za zdravlje fizička aktivnost veoma važna. Zbog toga naše kolege imaju mogućnost uključiti se u programe zajedničkog vježbanja ili ostvariti povoljnije uslove članarina za korištenje sportskih i rekreativnih sadržaja u cijeloj BiH. U konačnici, ohrabrujemo kolege da se aktiviraju i budu dio raznih sportskih takmičenja kako unutar INA Grupe, tako i izvan kao što su B2B Run ili Born2Ski”, dodaje Hadžović.

AUDI B2B RUN se pozicionirao kao najveći poslovno-sportski događaj u zemlji koji na jednom mjestu okuplja cjelokupnu poslovnu zajednicu. U Holdini ga prepoznaju kao veoma koristan alat, te su kroz kombinaciju inicijativa ove vrste značajno unaprijedili međusektoralnu saradnju, kao i standard usluge za klijente van kompanije.

“Vidljiv je pomak u motivaciji naših kolega koji počinje od toga da oni lično žele biti bolji, u sportskim rezultatima i učinku na poslu, pa onda žele da njihov tim bude bolji, a samim tim i naša kompanija. Naša saradnja i učešće na B2B Run je poslužila kao motivacija da cijelu platformu inicijativa fokusiranih na izgradnju i jačanje našeg tima proširimo. Danas možemo reći da veliku pažnju posvećujemo našem zdravlju, ali i da pomažemo zajednicu kroz rad našeg Volonterskog kluba, podižemo nivo usluge na našim benzinskim stanicama kroz kontinuirana usavršavanja, gradimo atmosferu interne razmjene znanja kroz organizaciju treninga koje kolege drže kolegama, prepoznajemo i odajemo priznanje za dodatna postignuća i inovativnost, te mnoge druge inicijative na koje smo ponosni”, kazala je Hadžović.

Hadžović dodaje da je za Holdinu učešće na utrci primarno prilika za poslovni networking i drženje, a na drugo mjesto stavljaju sportski rezultat. “Fokus usmjeravamo na različitost, te nastojimo da potaknemo i uključimo što više različitih zaposlenika u pogledu godina, spola, fizičke spremnosti, različitih sektora, područja i gradova itd. Činjenica je također da među našim trkačima imamo i nekoliko kolega koji su veoma brzi i okrenuti ostvarenju sportskih rezultata, te su oni u prethodnim godinama bili i zaslužni za naš dobar kompanijski rezultat. Ostali se potrude da daju sve najbolje od sebe i pozitivno doprinesu uspjehu, bilo da se radi o samoj trci ili navijanju. Smatramo kako je za jedan veliki kolektiv kakav je Holdina to pravi recept”.

Na prošlogodišnjim AUDI B2B RUN utrkama jedana od brojnijih ekipa bio je tim Holdina i Energopetrol čiji uposlenici su „branili“ boje svoje kompanije. Ove godine, kako kažu, očekuju učešće još većeg broja trkača na samoj utrci.

“Očekujemo da će generalno broj učesnika ove godine biti ponovo veći nego prethodnih godina, kako će atmosfera biti pozitivno takmičarska, posebno među kompanijama iz iste industrije. Holdina će se na svom Class PLUS After RUN partiju potruditi da cijelom danu da jednu lijepu završnicu i da se najboljima oda odgovarajuće priznanje. Što se tiče našeg tima, mi se spremamo, prikupljamo prijave kolega trkača, ali i navijača i radujemo se druženju”, zaključuje Hadžović.