{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Guverner Centralne banke Luksemburga posjetio CBBiH

F
23.3.2009. u 16:19
0
0
Guverner Centralne banke Luksemburga posjetio CBBiH
0
Guverner Centralne banke Luksemburga posjetio CBBiH
Guverner Centralne banke Luksemburga Yves Mersch posjetio je danas Centralnu banku BiH (CBBiH), gdje je s guvernerom CBBiH Kemalom Kozarićem i njegovim saradnicima razgovarao o uticaju svjetske finansijske i ekonomske krize na dvije zemlje, situaciji u finansijskim, posebno bankarskim sektorima i mogućnostima saradnje dvije monetarne institucije.
Guverner Centralne banke Luksemburga ocijenio je da postoji saradnja, ali i potreba za razumijevanjem onoga što se dešava u zemljama ovog regiona, te i na svoju posjetu CBBiH gleda s aspekta sagledavanja situacije u BiH.

Centralna banka Luksemburga je jedan od najvažnijih partnera CBBiH, s obzirom na postojeću saradnju u upravljanju deviznim rezervama CBBiH.

Tokom razgovora, guverner Kozarić je istakao mjere koje su bh. vlasti donijele u borbi protiv ekonomske krize.

Razgovarano je i o mogućnostima saradnje dvije monetarne institucije u oblasti edukacije, te je postignut dogovor o usavršavanju službenika CBBiH, prije svega u oblasti upravljanja rizicima i izrade izvještaja o finansijskoj stabilnosti.

Za zaposlene u CBBiH, uvaženi gost je održao prezentaciju o globalnoj finansijskoj krizi i ulozi centralnih banaka, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću CBBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: