{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


GTZ: Podrška saradnji između srednjih i stručnih škola i firmi u BiH

F
29.5.2008. u 14:36
0
0
GTZ: Podrška saradnji između srednjih i stručnih škola i firmi u BiH
0
GTZ: Podrška saradnji između srednjih i stručnih škola i firmi u BiH
Projekt za srednje stručno obrazovanje i usavršavanje u BiH (GTZBiH) pokrenuo je mjeru "Usavršavanje osoba zaduženih za praktičnu nastavu u firmama".
Cilj mjere je da uposleni u firmama u kojima učenici iz srednjih stručnih škola obavljaju praktičnu nastavu usavrše pedagoške kompetencije koje su im potrebne u radu s učenicima.

Na ranije organiziranim seminarima koji su održani u drugoj polovini maja u Sarajevu, Tuzli, Livnu i Zvorniku učestvovalo je oko 40 firmi. Predavači na seminarima su bili nastavni kadrovi iz pilot škola GTZ-Projekta koji su prethodno prošli odgovarajuću obuku.

Planirano je i održavanje ovakvih seminara na kojima mogu učestvovati sva zainteresovana preduzeća iz BiH.

Gesellschaft für Technische Zusammenarbeit (GTZ) je organizacija za međunarodnu saradnju i održivi razvoj. Glavni nalogodavac je vlada Savezne Republike Njemačke, odnosno, Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

GTZ realizira oko 2.700 razvojnih projekata u više od 130 zemalja svijeta. Glavni cilj projekta za stručno obrazovanje i usavršavanje je povećanje sposobnosti zapošljavanja apsolvenata odabranih državnih tehničkih i stručnih škola, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: