{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grupa JUB obilježava 140. godišnjicu velikom humanitarnom akcijom

S
28.4.2015. u 12:39
14
Grupa JUB obilježava 140. godišnjicu velikom humanitarnom akcijom
14
Grupa JUB obilježava 140. godišnjicu velikom humanitarnom akcijom
U ovoj godini JUB proslavlja jubilarnih 140 godina svoga postojanja. Okrugla godišnjica, sa kojom se mogu pohvaliti rijetke slovenačke firme, za JUB ima veliki značaj. Okrugli broj ukazuje na poštovanje tradicije, uposlenika, kupaca i okoline, saopšteno je iz ove kompanije.
"JUB je i pored neizvjesne ekonomske situacije u zadnjim desetljećima bilježio stalni rast, povećao broj uposlenika i proširio se na strana tržišta. Prije svega je svo ovo vrijeme očuvao blisku vezu sa kupcima koji su uvijek znali prepoznati kvalitet JUB-ovih proizvoda i ostali vjerni firmi. Firma je ostala slovenačka, sa domaćim vlasnicima, a sa svojim iskusnim stručnjacima koji stalno brinu o vlastitom razvoju. Sjedište firme se još od 1875. nalazi na istoj lokaciji, a fabriku su sa novim proizvodnim pogonima tokom godina širili, osavremenili i razvijali i u saradnji sa lokalnom zajednicom", navodi se u saopštenju.

Navode da čvrsto opredjeljenje firme ostaje kontinuirani razvoj inovativnih i kvalitetnih proizvoda te usluga koje već tradicionalno cijene kako domaći tako i evropski kupci, te želja za očuvanje povjerenja i u budućnosti.

"JUB je danas slovenačka, savremena i međunarodno priznata proizvodna firma sa jakim vlastitim robnim markama, kojih čak 75 posto prodaje van zemlje. Firma je prisutna na više od trideset tržišta i u top deset je najviše internacionaliziranih slovenačkih firmi. Sa više od 570 uposlenika posluje preko svojih trinaest zavisnih društava koje ima u deset država i koje su u 100-postotnom vlasništvu matičnog društva JUB-H d.d.", dodaje se u saopštenju.

Okrugli jubilej u društvu JUB će ove godine obilježiti humanitarnom notom u krugu onih koji su već godinama njihovi vjerni kupci.

"Povjerenje i vjernost je već tradicionalno obostrano zato će JUB svojom društvenom odgovornošću, okolini u kojoj djeluje, dobro u jednakoj mjeri i vratiti. U suradnji sa zavodom Anina zvezdica održati će se velika humanitarna akcija u kojoj će JUB svojim proizvodima pomoći porodicama, vrtićima, školama, društvima ili ustanovama koje javne objekte zbog finansijske situacije ne mogu sami obnoviti. Slijedit će broju 140 – jedna porodica ili jedan javni objekat za svaku godinu postojanja firme JUB. U humanitarnu akciju će se uključiti i sva zavisna društva i održati će se pod sloganom 'Grupa JUB uz svoju 140-godišnjicu za 140 pomoći onima kojima je to potrebno'. Vrhunac događaja će biti pred kraj godine, a o toku akcije javnost će svo vrijeme biti detaljno obavještavana", navodi se u saopštenju.

Dodaju da su "kao jedan od vodećih proizvođača boja i maltera i jugoistočnoj Evropi opredijeljeni ne samo na održavanje zadovoljstva svojih kupaca koji cijene kvalitet JUB-ovih proizvoda i usluga nego i na partnersku saradnju sa najboljim dobavljačima, te na odgovorno ponašanje prema okolini i zaposlenima i to je cilj kojem će JUB težiti i u budućnosti".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: