Pet godina poslije
4

Greenwich LifeScience dionice naglo skočile nakon optimističnih podataka o liječenju raka dojke

I. Č.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Dionice kompanije Greenwich LifeScience skočile su u srijedu 998 posto nakon optimističnih podataka o liječenju raka dojke, javlja Investor's Business Daily.

Dionice su nastavile svoju "divlju vožnju" i u četvrtak nakon što je biofarmaceutska kompanija sa sjedištem u Teksasu pokazala dobre rezultate ispitivanja jedne od faza u liječenju raka dojke.

U srednjoj fazi istraživanja je 100 posto pacijentica bilo živo pet godina nakon što su primili Greenwichov lijek, GP2. Pet godina smatra se standardom u praćenju bolesnika s rakom dojke.

Biofarmaceutska kompanija primijenila je GP2 nakon što su pacijenti operisani, a zatim su primili Rocheov lijek protiv raka dojke. Greenwich se sada priprema započeti fazu tri studije.

U srijedu su dionice Greenwicha katapultirale 998 posto. Na današnjem su tržištu dionice biofarmaceutske kompanije nastavile rasti, skočivši 26,5 posto.

Dionice Greenwicha prilično su nove za Wall Street. Kompanija je podnijela svoju prvu javnu ponudu i započela trgovanje u septembru.

Dionice su u srijedu dostigle najvišu tačku ikad. Čini se da su dionice Greenwicha u četvrtak dostigle još jedan rekord, javlja Investor's Business Daily.