{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Greener Solutions za kompanije u BiH

F
13.12.2007. u 15:30
0
0
Greener Solutions za kompanije u BiH
0
Greener Solutions  za kompanije u BiH
Predviđene mjere protiv zagađenja okoliša u samo tri kompanije u BiH smanjit će emisiju ugljika za 4,5 miliona tona, a to će rezultirati svojevrsnom uštedom od 120 miliona eura, rekao je danas u Sarajevu prvi čovjek britanske konsultantske firme za zaštitu okoliša.
Colin Armstrong-Bell, na čelu kompanije Greener Solutions Plc, rekao je da, ukoliko bi bh. kompanije u još većem broju koristile prednosti Kyoto sporazuma i njime predviđenog gotovinskog stimulansa radi smanjenog zagađenja, Bosna i Hercegovina bi mogla dati značajan doprinos preventivi globalnog pregrijavanja.

"Više od 25 miliona eura godišnje na raspolaganju je bh. kompanijma koje su u stanju demonstrirati, na osnovu programa "Mehanizmi čistog razvoja", da su reducirale ispuštanje karbonskih štetnih sastojaka i to u omjeru koji predviđa sporazum "kazao je Armstrong-Bell.

Naveo je da je Trade Greener, podružnica kompanije Greener Solutions, specijalizirana za primjenu programa Mehanizmi čistog razvoja, i da je trenutno u završnoj fazi dogovaranja s tri industrijske firme iz BiH koje se bave proizvodnjom ili preradom aluminija, cementa i uglja.

Armstrong-Bell kazao je da bh. kompanije koje s firmom Trade Greneer rade na zaštiti okoliša, ubuduće mogu prednjačiti u efikasnoj zaštiti životne sredine, saopćio je TS3 d.o.o., lokalni partner firme Trade Greener.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: