|

Greener Solutions za kompanije u BiH

Greener Solutions za kompanije u BiH
0
F
FENA
13.12.2007. u 15:30
0
komentara
0

dijeljenja
Greener Solutions  za kompanije u BiH
Predviđene mjere protiv zagađenja okoliša u samo tri kompanije u BiH smanjit će emisiju ugljika za 4,5 miliona tona, a to će rezultirati svojevrsnom uštedom od 120 miliona eura, rekao je danas u Sarajevu prvi čovjek britanske konsultantske firme za zaštitu okoliša.
Colin Armstrong-Bell, na čelu kompanije Greener Solutions Plc, rekao je da, ukoliko bi bh. kompanije u još većem broju koristile prednosti Kyoto sporazuma i njime predviđenog gotovinskog stimulansa radi smanjenog zagađenja, Bosna i Hercegovina bi mogla dati značajan doprinos preventivi globalnog pregrijavanja.

"Više od 25 miliona eura godišnje na raspolaganju je bh. kompanijma koje su u stanju demonstrirati, na osnovu programa "Mehanizmi čistog razvoja", da su reducirale ispuštanje karbonskih štetnih sastojaka i to u omjeru koji predviđa sporazum "kazao je Armstrong-Bell.

Naveo je da je Trade Greener, podružnica kompanije Greener Solutions, specijalizirana za primjenu programa Mehanizmi čistog razvoja, i da je trenutno u završnoj fazi dogovaranja s tri industrijske firme iz BiH koje se bave proizvodnjom ili preradom aluminija, cementa i uglja.

Armstrong-Bell kazao je da bh. kompanije koje s firmom Trade Greneer rade na zaštiti okoliša, ubuduće mogu prednjačiti u efikasnoj zaštiti životne sredine, saopćio je TS3 d.o.o., lokalni partner firme Trade Greener.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.