Uručili donaciju
313

Grawe osiguranje Sarajevo kao vjetar u leđa djeci oboljeloj od raka na putu ka izlječenju

Grawe osiguranje Sarajevo pružilo je podršku djeci oboljeloj od raka
Grawe osiguranje Sarajevo pružilo je podršku djeci oboljeloj od raka
Život se sastoji od mnogo puteva, a imamo tendenciju birati one koji nas vode ka sreći. Ponekad život postavi pred nas nepoznate puteve bez putokaza, a tada je najveća sreća pronaći nekoga na tom putu ko će nam pokazati pravi smjer. Nekoga ko će biti naš putokaz.

Putevi djece oboljele od malignih bolesti i njihovih porodica često su upravo takvi, teški i neizvjesni. Zato je važno da na svom putu do pobjede na svojoj strani imaju podršku i pomoć društvene zajednice, kako bi taj put bio što lakši.

Na taj put smjestilo se i GRAWE osiguranje Sarajevo u želji da budu vjetar u leđa oboljelim mališanima i njihovim porodicama. Ova društveno odgovorna kompanija uručila je po drugi put donaciju za projekat "Prijatelj Roditeljske kuće" Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka, te na taj način podržala funkcionisanje apartmana "Cik Cak" u Roditeljskoj kući.

Ovogodišnja donacija je još posebnija, jer dolazi povodom 15. februara - Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka. Roditeljska kuća pruža oboljeloj djeci i njihovim porodicama smještaj tokom liječenja, ali prije svega drugi dom, porodičnu atmosferu i mjesto, na kojem bar na trenutak, mogu zaboraviti na bolničko liječenje.

Grawe osiguranje Sarajevo pružilo je podršku djeci oboljeloj od raka
Grawe osiguranje Sarajevo pružilo je podršku djeci oboljeloj od raka

"GRAWE osiguranje je ponosni, istinski prijatelj Udruženja Srce za djecu i zadovoljstvo nam je da smo u prilici biti barem dijelom stvaranju boljih uslova u prevladavanju procesa liječenja te biti podrška porodicama ovih hrabrih malih boraca. Trud i doprinos ovog udruženja, a posebno projekta 'Roditeljska kuća' je zaista hvale vrijedan, a mi ćemo nastojati da nastavimo podržavati njihov rad, kako kroz donacije, tako i kroz volonterske aktivnosti naših Grawe ambasadora.

Grawe osiguranje ove godine bilježi svojih jubilarnih 25 godina u BiH te smo ponosni na podršku lokalnoj zajednici koju pružamo iz godine u godinu i činjenicu da smo pružili podršku stotinama humanitarnih udruženja i akcija, a samo u protekloj godinu smo za društveno korisne aktivnosti izdvojili preko 120.000 KM. Kao potvrda dugoročne opredijeljenosti i posvećenosti lokalnoj zajednici i poboljšanju kvaliteta života najranjivijih kategorija, Grawe osiguranje će i dalje pružati doprinos u stvaranju sretnije i bolje zajednice, raditi na zaštiti okoliša, stvaranju boljih prilika za mlade i ostalim aktivnostima koji doprinose boljem životu u našoj zemlji", istakao je predsjednik Uprave Grawe osiguranja d.d. Sarajevo, gospodin Fikret Hodžić.