biznis
909

Promo / GRAWE osiguranje isplatilo klijentima po doživljenju životnog osiguranja preko 31 milion KM

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo je uspješno zaključilo još jednu godinu poslovanja. Poslovanje su započeli kao prvo osiguravajuće društvo sa stranim kapitalom osnovano u Bosni i Hercegovini, uz tradiciju od 189 godina neprekidnog postojanja matičnog GRAWE osiguranja iz Austrije.

"Imamo najveću aktivu na tržištu osiguranja u Bosni i Hercegovini, u iznosu od: 169.573.732,71 KM. Ovu godinu smo zaključili sa stopom solventnosti od 260,94% . Visoka stopa solventnosti, čak 160,94% viša od zakonski propisane je veoma bitna u našem poslovanju. Ona je garant dugoročne stabilnosti za klijente, to znači da imamo 160,94% više novca nego što nam je potrebno da izmirimo eventualne obaveze i štete prema svim našim klijentima. Dakle, naši klijenti su 260,94% sigurni da će naše obaveze prema njima biti uredno izmirene. Kao i u svim prethodnim godinama poslovali smo sa dobiti, a 2016. godine bruto dobit prije oporezivanja iznosila je 2.100.191,04 KM. Povjerenje, snaga, poštenje, kvalitet, stabilnost i društveno odgovorno poslovanje su glavne odlike GRAWE, osiguranja na Vašoj strani" , izjavio je Fikret Hodžić, direktor GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo.

Pored svih ovih fascinantnih rezultata koji su kvantitativni pokazatelj zašto dugi niz godina klijenti imaju toliko povjerenja u GRAWE osiguranje, direktor Hodžić ističe da su najponosniji na njihove osiguranike.

Preko 31 milion KM isplaćeno klijentima po doživljenju životnog osiguranja

"GRAWE ima veliki broj svojih klijenata, koji već uživaju u plodovima životnog osiguranja. Do kraja 2016. godine isplatili smo preko 31 milion KM našim klijentima koji su doživjeli istek životnog osiguranja. Tačnije isplatili smo našim klijentima po osnovu doživljenja životnog osiguranja iznos od 31.430.838,00 KM. Veoma smo ponosni kada vidimo da su naši klijenti zadovoljni cjelokupnim tretmanom i uslugom, pa nas preporučuju i svojim članovima porodice, prijateljima, radnim kolegama. Najviše ponosnim nas čini momenat kada vidimo koliko je novac od životnog osiguranja pomogao našim klijentima u kreiranju njihove ljepše treće životne dobi, penzije, izgradnji kuće, stana, stipendiranju djece, u putovanjima, ali i za liječenja i druge korisne svrhe", sa ponosom je dodao gospodin Hodžić.

GRAWE ELITE 20 PLUS je najkompletniji i najtraženiji proizvod osiguranja života na tržištu, kojim se klijenti pored uobičajenih pokrića za osiguranje života, osiguravaju i od 20 teških bolesti. Ujedno ovim proizvodom osiguravaju se i djeca ugovarača, jer GRAWE želi biti potpuno uz svoje klijente u svim momentima kada im je podrška potrebna. Preuzimanjem VGT osiguranja stabiliziramo tržište

Gospodin Hodžić je podcrtao strateški rast GRAWE osiguranja u segmentu neživotnih osiguranja u prethodnim godinama, te je naglasio očekivanja u stabilizaciju tržišta osiguranja. Kao jedan od bitnijih momenata za stabilizaciju istakao je strateški potez nedavnog preuzimanja VGT osiguranja, od strane GRAWE grupacije.

"Segment neživotnog, a pogotovo auto osiguranja, čini značajan dio naše ukupne premije. Kroz preuzimanje VGT osiguranja, još snažnije idemo u strateško jačanje ovog segmenta osiguranja, kako bismo na najbolji način servisirali potrebe naših sadašnjih i budućih klijenata. Ponosni smo što možemo pozdraviti nove zaposlenike u porodici GRAWE osiguranja, ali i što svim našim sadašnjim i budućim klijentima nastavljamo pružati najkvalitetnije usluge na tržištu osiguranja. Moramo napomenuti da je ovaj strateški bitan momenat za GRAWE grupaciju, Grazer Wechselseitige Versicherung AG obilježilo donacijom u iznosu od 100.000,00 KM za sportsko-rekreativno-zabavni centar ViLand u Visokom", zaključio je Hodžić.