{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradska uprava Bihaća formirat će JP Aerodrom Bihać

24.11.2015. u 12:59
16
85
Gradska uprava Bihaća formirat će JP Aerodrom Bihać
16
Gradska uprava Bihaća formirat će JP Aerodrom Bihać
Gradska uprava Bihaća uskoro će gradskim vijećnicima Bihaća na razmatranje i usvajanje dostaviti Prijedlog Odluke o osnivanju JP Aerodrom Bihać čime će biti napravljen prvi korak ka realizaciju projekta izgradnje aerodroma.
Budući da je jedan od uslova za dobivanje sredstava od viših nivoa vlasti za izgradnju aerodroma upravo formiranje preduzeća i uspostava privremenog menadžmenta, gradska uprava Bihaća priprema materijale za GV Bihać koje bi trebalo svojom odlukom formirati preduzeće.

Kako ističe Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća, u Nacrtu Budžeta F BiH planirano je dva miliona KM za izgradnju aerodroma Bihać i kroz osnivanje preduzeća grad Bihać pravi prvi korak ka početku izgradnje aerodroma na lokalitetu Golubića.

"Moramo biti oprezni i korak po korak pripremati odluke i sve što je potrebno za izgradnju aerodroma Bihać. Podrška viših nivoa nije upitna i bitno je da ne obećajava nikakve megalomanske projekte i aerodrome kao u ranijem periodu, već da ozbiljno pripremimo teren za investiciju koja je za grad Bihać izuzetno važna. Postoji i interes privatnih kompanija koje se bave upravljanjem i izgradnjom aerodroma i već smo ugostili predstavnike jedne turske kompanije koja se upoznala sa projektom", kazao je gradonačelnik Galijašević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: