Biznis planovi
3

Grad Banja Luka prodaje parcelu u Jelšingradu, cijena 2,2 miliona KM

M. N.
Gradska uprava Banje Luke organizuje prodaju parcele od dva hektara u poslovnoj zoni "Jelšingrad", a početna cijena je 2,24 miliona KM. Parcela je namijenjena za izgradnju poslovnih objekata.
Kako je navedeno iz Gradske uprave parcela je opremljena infrastrukturom, nalazi se u blizini autoputa, pruge i međunarodnog aerodroma. Smatraju da je ovo vrlo povoljna cijena.

Pravo učešća imaju privredni subjekti koji su registrovani za obavljanje proizvodne djelatnosti.

Svi zainteresovani ponuđači dužni su dostaviti urednu prijavu za licitaciju, neposredno do 12. novembra, do 13 sati, na protokol Gradske uprave Banja Luka, kancelarija broj 14, s naznakom "Prijava za licitaciju – za nepokretnosti u naselju Lazarevo, na lokaciji kod Jelšingrada" – za Komisiju.

Učesnici moraju uplatiti kauciju u visini od 50.000 KM. Također, mogu pogledati parcelu i dokumentaciju.

Licitacija će biti održana dan kasnije, 13. novembra, u zgradi Gradske uprave od 12 sati. Licitacija se zaključuje ako i poslije drugog poziva nije u roku od pet minuta data veća ponuda.

Kupac je dužan da u roku od četiri godine od dana zaključenja ugovora o kupoprodaji izgradi objekt i pribavi upotrebnu dozvolu. Ukoliko do toga ne dođe, Grad Banja Luka ima pravo raskinuti ugovor i zahtijevati naknadu štete.

Iz Gradske uprave Banje Luke rečeno je da bi prvi investitor u ovu zonu mogao ući već krajem ove godine.

Poslovna zona "Jelšingrad" napravljena je nakon što je zona u Ramićima popunjena. U njoj se nalazi 16 subjekata, a Grad Banja Luka planira proširenje zone kupovinom parcela od fizičkih osoba. Namjera gradskih vlasti nije da u novoj poslovnoj zoni budu smješteni tržni centar, kiosci ili prodavnice, već da to bude prostor na kojem će biti izgrađeni isključivo proizvodni pogoni orijentirani na izvoz.