{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


GP PUT izgradio školu u Pakistanu

S
1.12.2008. u 16:24
0
22
GP PUT izgradio školu u Pakistanu
0
GP PUT izgradio školu u Pakistanu
Danas je u Islamskoj Republici Pakistan, u pokrajini Kašmir, 25 kilometara od Muzaferabada, svečano otvorena Viša škola za djevojke, a glavni izvođač i nadzorni organ bio je GP PUT Sarajevo, koji je besplatno obavio sve radove.
"Ovo je prvi put da imamo simbiozu naše privrede, humanitarnog rada i diplomatije, što je rezultiralo otvaranjem savremeno opremljene škole u kojoj obrazovanje može sticati 400 djevojčica. Želio bih izraziti veliku zahvalnost zbog angažmana direktora GP Puta i uposlenika ove kompanije u Pakistanu,“ rekao je ambasador BiH u Pakistanu Damir Džanko.

"GP Put od 1993. godine učestvuje u građevinskim projektima u Pakistanu. U ovoj zemlji smo izgradili 350 km saobraćajnica najvišeg standarda i realizirali mnogobrojne manje projekte na lokalnom nivou, odnosno na području grada Lahorea. U Pakistanu zapošljavamo oko 400 radnika, a upravu i inžinjersko- tehnički kadar čini 12 uposlenika GP Puta, bh. državljana. Velika nam je čast da smo podržali ovaj projekt i na taj način dali naš doprinos razvoju pakistanskog društva te doprinijeli unaprijeđenju prijateljskih odnosa između BiH i Pakistana,“ istakao je direktor Pogona GP Puta u Pakistanu Midhat Šaran.

Viša djevojačka škola ima kapacitet od 400 učenika i površine je 925 kvadratnih metara.

Sredstva za izgradnju prikupio je HO Merhamet, a otvorenju škole prisustvovali su generalni direktor pakistanske Agencije za inostrane donacije, premijer pokrajine Kašmir, bh. ambasador u Islamskoj Republici Pakistan Damir Džanko, predstavnici GP Puta Sarajevo i druge zvanice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: