{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gorivo u FBiH danas ponovo pojeftinjuje

F
11.6.2012. u 11:27
83
30
Gorivo u FBiH danas ponovo pojeftinjuje
83
Gorivo u FBiH danas ponovo pojeftinjuje
Zbog smanjenja rafinerijskih cijena, na tržištu Federacije BiH gorivo bi danas ponovo trebalo pojeftiniti. To se odnosi na sve vrste derivata, odnosno dizel i benzine i bit će to treće smanjenje cijena derivata u posljednje četiri sedmice u FBiH, rečeno je Feni u Udruženju prometnika naftnih derivata Privredne komore FBiH.
U kojem iznosu će cijene biti smanjene, kako se ističe, zavisi od odluka distributera.

Zbog obavezujuće primjene odredaba Zakona o unutarnjoj trgovini u Federaciji BiH, po kojima se maloprodajne cijene moraju zaokruživati i iskazivati prema važećim apoenima novčanica u BiH, korekcija, odnosno smanjenje cijena se mora iskazati u fiksnom iznosu, najmanje za pet feninga.

S obzirom na to da je obaveza prometnika naftnih derivata podnijeti prijavu promjene cijena četiri dana prije nadležnom Federalnom ministarstvu trgovine, iz Udruženja ističu da su zahtjevi za smanjenje cijena podneseni tokom protekle sedmice, tako da se na većini benzinskih pumpi u FBiH nove cijene naftnih derivata mogu očekivati već od danas.

Također se naglašava da je u proteklim danima došlo do smanjenja cijena i na maloprodajnim tržištima u zemljama okruženja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: