|

Google ostvario prihod od 50 milijardi dolara

Google ostvario prihod od 50 milijardi dolara
0
Klix.ba
23.1.2013. u 17:10
0
komentara
0

dijeljenja
Google ostvario prihod od 50 milijardi dolara
Kompanija Google je, unatoč velikoj potrošnji novca na razvoj pametnih telefona i tableta, prošle godine ostvarila rekordan prihod.
"Posljednji kvartal prošle godine je bio nevjerovatno uspješan. Uspjeli smo, prvi put u našoj historiji, ostvariti ukupan prihod od preko 50 milijardi dolara", kazao je Larry Page, suosnivač i izvršni direktor Googlea.

Četvrti kvartal je završen sa 36 posto većim prihodom nego za isti period 2011. godine. Vrijednost dionica Googlea se povećala za pet posto i sada iznosi 738,20 dolara.

Analitičari tržišta procjenjuju da Google uzima 41 posto od ukupne zarade digitalnog reklamiranja u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi Sky News.

Aplikacija za mape, koju je Google razvio za Appleove uređaje koji koriste operativni sistem iOS, se pokazala kao pravi hit, a programi za slanje emailova i online pretrage su također veoma popularni na ovoj platformi.

"Posljednjih godina najviše ulažemo u razne vrste uređaja i softver koji ti uređaji koriste. Danas živimo u takvom svijetu u kojem se ljudi bez svojih telefona osjećaju kao da su goli", dodao je Page.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.