biznis
0

"Glas Srpske" prodat "Nezavisnim novinama" i "Integral inžinjeringu"

FENA
Konzorcij “Nezavisne novine“ i „Integral inžinjering“ iz Laktaša novi su vlasnici preduzeća „Glas Srpske“, „Glas Srpski-Grafika“ i „Glas Srpski-Trgovina“ iz Banje Luke.

Poboljšana ponuda ovih dviju firmi ocijenjena je boljom od prve ponude koju je još dostavilo jedno preduzeće, „Dnevni avaz“ Sarajevo, saopćio je na pres-konferenciji nakon sjednice Vlade RS-a ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković.

Ugovor o kupoprodaji bit će potpisan u narednih mjesec dana.

Za 49 posto državnog kapitala „Glasa Srpske“ (dnevne novine), te za 62 posto državnog kapitala AD „Glasa Srpske-Grafika“ i Glasa Srpske-Trgovina“, Nezavisne novine“ i „Integral inžinjering“ ponudili su, nakon poboljšanja ponude, cijenu od 3,8 miliona KM, a investicije za trogodišnji period iznose 4.300.000 KM.

Vanja Manojlović, rukovoditeljica Odjeljenja za restrukturiranje i prodaju u Investiciono-razvojnoj banci RS-a, kazala je da je komisija koja je provela ovaj tender ocijenila drugu, poboljšanu ponudu kao prihvatljivu, iako je procijenjena vrijednost ova tri preduzeća 7,4 miliona KM.

Planom je predviđeno povećanje broja zaposlenih, kazala je ona.