{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


General Motors povlači više od milion vozila

S
2.3.2010. u 09:41
0
0
General Motors povlači više od milion vozila
0
General Motors povlači više od milion vozila
Foto: AP
Američki proizvođač automobila General Motors (GM) saopštio je danas da povlači 1,3 miliona manjih vozila sa tržišta u Sjevernoj Americi zbog problema sa upravljanjem automobilom, a koji se dovodi u vezu sa 14 saobraćajnih nesreća i jednom povredom.
U saopštenju se ističe da u povučene modele spadaju oni koji su proizvedeni u periodu od 2005. do 2010. godine u SAD Chevrolet Cobalt i 2007. i 2010. godine Pontiac G5.

"Potom slijede modeli proizvedeni u Kanadi 2005. do 2006. godine Pontiac Pursuit i Pontiac G4 u Meksiku 2005. i 2006. godine", navodi se u saopštenju GM-a.

U saopštenju se ističe da je kompanija o dobrovoljnom povlačenju vozila obavijestila administraciju za bezbjednost u saobraćaju nakon zaključenja istrage koja je počela 2009. godine.

Američka nacionalna administracija za bezbjednost u saobraćaju pokrenula je istragu 27. januara o 905.000 modela Cobalta u SAD-u nakon prijema više od 1.100 pritužbi o gubitku snage u upravljačkom sistemu.

Potpredsjednik službe za kvalitet u GM-u Jamie Hresko rekao je da je nakon šire istrage utvrđeno da je potrebno određeno da se pojavi ovaj problem i da se to najčešće dešava kod starijih modela kojima je istekla garancija.

Prema njegovim riječima, ukoliko se vozilo kreće brzinom manjom od 25 kilometara na sat potrebna je veća snaga za upravljanje vozilom, ali se i dalje zadržava kontrola.

U saopštenju se ističe da je u toku razvoj sredstva kojim će problem biti otklonjen i da će kupci biti obavješteni kada bude okončan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: