|

Gates i Clinton na konferenciji u Africi

Gates i Clinton na konferenciji u Africi
0
S
Sarajevo-x.com
12.7.2006. u 11:10
0
komentara
0

dijeljenja
Gates i Clinton na konferenciji u Africi Bill Clinton i Bill Gates na konferenciji u Cape Townu
Na sastanku ekonomskih lidera u glavom gradu Južne Afrike, Cape Townu,, bivši predsjednik SAD-a, Bill Clinton je izjavio kako kompanije poput Microsofta, ne razne druge vladine i nevladine organizacije pomažu Africi da postigne UN-ove ciljeve za novi milenij.
Clinton, kome je ovo druga posjeta Južnoj Africi nakon napuštanja funkcije predsjednika SAD-a, je posebno skrenuo pažnju na napore koje čini Bill Gates kako bi pomogao smanjenju stope siromašnosti do 2015. godine, kao i zaustavljanju širenja HIV-a i AIDS-a.

Gates, koji je također prisustvovao ovoj konferenciji, rekao je u svom izlaganju: "Omogućujući lakši pristup tehnologiji i pomažući partnerima da izgrade jaku lokanu softversku ekonomiju, Microsoft može pomoći da se stvori jedna stabilna i dobro osmišljena ekonomija u Africi koja će moći otvoriti mnoštvo novih radnih mjesta, novih mogućnosti, te pružiti nadu u prosperitet".

Cliton je već ranije u svom obraćanju podsjetio kako je tehnologija omogućila razvoj "milionima ljudi diljem svijeta – bez obzira da li je u pitanju bilo širenje pristupa informacijama, obrazovanju ili zdravstvenoj zaštiti i brizi".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.