{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Fratello-trade" prodaje akcije kroz javnu emisiju

F
2.12.2008. u 19:18
0
0
"Fratello-trade" prodaje akcije kroz javnu emisiju
0
"Fratello-trade" prodaje akcije kroz javnu emisiju
Banjalučko preduzeće "Fratello-trade" prvo je preduzeće u BiH, koje će kroz inicijalnu javnu emisiju ponuditi akcije investitorima, kako bi prikupilo kapital za sopstveni razvoj, te postizanje boljih poslovnih rezultata.
To je prvi put u BiH da jedno preduzeće na ovaj način finansira svoj rast i razvoj, saopćeno je danas iz Brokersko-dilerskog društva "Advantis broker" AD.

Komisija za hartije od vrijednosti RS-a je, 28. novembra, odobrila prospekt ovog preduzeća čime su se stekli svi neophodni preduslovi za objavljivanje javnog poziva investitorima, koji će uslijediti zvanično sutra u dnevnim novinama i na internet stranici Banjalučke berze.

Akcije mogu upisati svi zainteresovani investitori, domaća i strana pravna i fizička lica posredstvom brokerskih kuća u RS-u.

Peripod upisa akcija je od 18. do 29. decembra ove godine, a cijena po kojoj se upisuju akcije bit će u rasponu od četiri do 5,20 KM.

Cijena upisa po kojoj će investitori upisati akcije bit će određena berzanskim sistemom trgovanja na Banjalučkoj berzi u zavisnosti od interesovanja investitora.

Ukupno će biti ponuđeno 295.000 akcija.

Nakon završene javne emisije, akcije "Fratello-trade" Banja Luka bit će uvrštene na službeno berzansko tržište Banjalučke berze.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: