Završeni pregovori
0

Formiraju se timovi za saniranje teškog stanja u Konjuhu

Piše: D. Brkić
Sastanak predstavnika Vlade TK i Konjuha
Sastanak predstavnika Vlade TK i Konjuha
Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević i predstavnici Sindikata živiničkog "Konjuha" na sastanku u ponedjeljak dogovorili su formiranje stručnih timova koji će imati za cilj sanaciju teškog stanja u tom industrijskom gigantu.

Dogovoreno je da se u jedan od stručnih timova angažuje i općinski načelnik Hasan Muratović, a u jednom od timova bit će dokazani stručnjaci i privrednici s područja Tuzlanskog kantona. I Vlada TK će na narednoj sjednici oformiti svoj tim, a najavljeno je kako će u njemu raditi Stipe Buljan, Jasenko Muharemagić, Igor Rajner, Salem Hujić i Džemo Nurkić.

Na prošlom sastanku razgovaralo se i o nabavci trupaca kao osnovog repromaterijala, te o dodijeljivanju 200.000 KM pomoći "Konjuhu" od Vlade TK. Finansijska pomoć prema riječima premijera Čauševića nije moguća, jer je "Konjuh" u privatnom vlasništvu, ali će Vlada TK učiniti sve da pomogne živiničkom gigantu.

Posjetimo kako je Porezna uprava FBiH u petak je, po nalogu premijera FBiH Nermina Nikšića, započela inspekcijski nadzor, odnosno, sveobuhvatnu kontrolu poslovanja poreznog obveznika "Konjuh" d.d. Živinice.

Inspekcijski nadzor je nastavljen i danas a o utvrđenim činjenicama u toku inspekcijskog nadzora Porezna uprava FBiH će blagovremeno informirati javnost.