{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Formiraju se timovi za saniranje teškog stanja u Konjuhu

S
15.8.2011. u 16:09
0
1
Formiraju se timovi za saniranje teškog stanja u Konjuhu
0
Formiraju se timovi za saniranje teškog stanja u Konjuhu
Sastanak predstavnika Vlade TK i Konjuha
Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević i predstavnici Sindikata živiničkog "Konjuha" na sastanku u ponedjeljak dogovorili su formiranje stručnih timova koji će imati za cilj sanaciju teškog stanja u tom industrijskom gigantu.
Dogovoreno je da se u jedan od stručnih timova angažuje i općinski načelnik Hasan Muratović, a u jednom od timova bit će dokazani stručnjaci i privrednici s područja Tuzlanskog kantona. I Vlada TK će na narednoj sjednici oformiti svoj tim, a najavljeno je kako će u njemu raditi Stipe Buljan, Jasenko Muharemagić, Igor Rajner, Salem Hujić i Džemo Nurkić.

Na prošlom sastanku razgovaralo se i o nabavci trupaca kao osnovog repromaterijala, te o dodijeljivanju 200.000 KM pomoći "Konjuhu" od Vlade TK. Finansijska pomoć prema riječima premijera Čauševića nije moguća, jer je "Konjuh" u privatnom vlasništvu, ali će Vlada TK učiniti sve da pomogne živiničkom gigantu.

Posjetimo kako je Porezna uprava FBiH u petak je, po nalogu premijera FBiH Nermina Nikšića, započela inspekcijski nadzor, odnosno, sveobuhvatnu kontrolu poslovanja poreznog obveznika "Konjuh" d.d. Živinice.

Inspekcijski nadzor je nastavljen i danas a o utvrđenim činjenicama u toku inspekcijskog nadzora Porezna uprava FBiH će blagovremeno informirati javnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: