{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Formira se asocijacija metalskog sektora BiH

F
4.12.2009. u 11:43
0
0
Formira se asocijacija metalskog sektora BiH
0
Formira se asocijacija metalskog sektora BiH
Foto: Arhiv
Vanjskotrgovinska komora BiH (VTKBiH) uputila je poziv firmama metalske i elektroindustrije u BiH da učestvuju u formiranju i radu nove asocijacije metalskog sektora BiH pri ovoj komori.
"Već duže postoji inicijativa za formiranje takve asocijacije koja bi artikulisala zahtjeve na rješavanju nagomilanih problema u ovoj oblasti od zajedničkog interesa - snabdijevanje električnom energijom, repromaterijalima, donošenje zakonskih regulativa koje se odnose na ovu oblast i dr., a sve radi približavanja EU, te povezivanje s regionalnim i evropskim asocijacijama iz te i slične oblasti", kazao je predstavnik VTKBiH Midhat Čehajić.

Asocijacija metalskog sektora BiH obuhvatila bi proizvodne grane u djelatnostima proizvodnje ruda metala, proizvodnja čelika i obojenih metala, prerade čelika i obojenih metala, mašinogradnje, proizvodnju električnih mašina i uređaja, proizvodnju transportnih sredstava i proizvodnju sekundarnih sirovina.

Čehajić je dodao da osnivačku skupštinu planiraju održati u toku januara 2010. na kojoj bi se razmatrali program rada, pravilnik i poslovnik o radu, te izabrati organe i tijela asocijacije. On je napomenuo da formiranje te asocijacije ne iziskuje dodatne finansijske obaveze firmama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: