|

Formira se asocijacija metalskog sektora BiH

Formira se asocijacija metalskog sektora BiH
0
F
FENA
4.12.2009. u 11:43
0
komentara
0

dijeljenja
Formira se asocijacija metalskog sektora BiH Foto: Arhiv
Vanjskotrgovinska komora BiH (VTKBiH) uputila je poziv firmama metalske i elektroindustrije u BiH da učestvuju u formiranju i radu nove asocijacije metalskog sektora BiH pri ovoj komori.
"Već duže postoji inicijativa za formiranje takve asocijacije koja bi artikulisala zahtjeve na rješavanju nagomilanih problema u ovoj oblasti od zajedničkog interesa - snabdijevanje električnom energijom, repromaterijalima, donošenje zakonskih regulativa koje se odnose na ovu oblast i dr., a sve radi približavanja EU, te povezivanje s regionalnim i evropskim asocijacijama iz te i slične oblasti", kazao je predstavnik VTKBiH Midhat Čehajić.

Asocijacija metalskog sektora BiH obuhvatila bi proizvodne grane u djelatnostima proizvodnje ruda metala, proizvodnja čelika i obojenih metala, prerade čelika i obojenih metala, mašinogradnje, proizvodnju električnih mašina i uređaja, proizvodnju transportnih sredstava i proizvodnju sekundarnih sirovina.

Čehajić je dodao da osnivačku skupštinu planiraju održati u toku januara 2010. na kojoj bi se razmatrali program rada, pravilnik i poslovnik o radu, te izabrati organe i tijela asocijacije. On je napomenuo da formiranje te asocijacije ne iziskuje dodatne finansijske obaveze firmama.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.