{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fondacija FDS stipendira nove učenike i studente

S
2.6.2011. u 16:04
0
1
Fondacija FDS stipendira nove učenike i studente
0
Fondacija FDS stipendira nove učenike i studente
Fondacija Fabrike duhana Sarajevo za stipendiranje učenika i studenata na upriličenoj ceremoniji potpisivanja ugovora sa još jednom postavom stipendista, nastavila je svoju misiju – da doprinosi budućnosti i prosperitetu Bosne i Hercegovine ulažući u njenu mladost, u njenu osnovu – obrazovanje.
Od pristiglih 104 aplikacije učenika i 333 studenata iz cijele Bosne i Hercegovine odabrana je 21 aplikacija iz socijalno ugroženih kategorija – djeca bez oba ili jednog roditelja, djeca čiji roditelji nisu u mogućnosti da im obezbjede dovoljna sredstva za školovanje, pri čemu svi aplikanti imaju iznad prosječan uspjeh. Stipendisti će do završetka svog srednjoškolskog / visokoškolskog obrazovanja dobijati mjesečne stipendije u iznosu 100 KM (učenici), 150 KM (studenti).

Fondaciji FDS su se pridružili učenici Mirhat, Nives, Amer, Bakir, Amela, Abdurahim, Amina, Haris i Amina, te studenti Jasmina, Sanja, Mirza, Amela, Medina, Elmina, Alija, Amar, Almir, Semira. Aleksandar i Amer.

Tako je Fondacija FDS ponovno popunila svoje redove, nakon što su je napustili njih 21, uspješnim završetkom ciklusa školovanja za koji su primali stipendiju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: