{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fondacija FDS stipendira nove učenike i studente

S
2.6.2011. u 16:04
0
1
Fondacija FDS stipendira nove učenike i studente
0
Fondacija FDS stipendira nove učenike i studente
Fondacija Fabrike duhana Sarajevo za stipendiranje učenika i studenata na upriličenoj ceremoniji potpisivanja ugovora sa još jednom postavom stipendista, nastavila je svoju misiju – da doprinosi budućnosti i prosperitetu Bosne i Hercegovine ulažući u njenu mladost, u njenu osnovu – obrazovanje.
Od pristiglih 104 aplikacije učenika i 333 studenata iz cijele Bosne i Hercegovine odabrana je 21 aplikacija iz socijalno ugroženih kategorija – djeca bez oba ili jednog roditelja, djeca čiji roditelji nisu u mogućnosti da im obezbjede dovoljna sredstva za školovanje, pri čemu svi aplikanti imaju iznad prosječan uspjeh. Stipendisti će do završetka svog srednjoškolskog / visokoškolskog obrazovanja dobijati mjesečne stipendije u iznosu 100 KM (učenici), 150 KM (studenti).

Fondaciji FDS su se pridružili učenici Mirhat, Nives, Amer, Bakir, Amela, Abdurahim, Amina, Haris i Amina, te studenti Jasmina, Sanja, Mirza, Amela, Medina, Elmina, Alija, Amar, Almir, Semira. Aleksandar i Amer.

Tako je Fondacija FDS ponovno popunila svoje redove, nakon što su je napustili njih 21, uspješnim završetkom ciklusa školovanja za koji su primali stipendiju.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: