|

Fondacija budućnosti u BiH nudi novu priliku za mlade

Fondacija budućnosti u BiH nudi novu priliku za mlade
158
M. N.
13.11.2019. u 18:47
1
komentara
158

dijeljenja
Fondacija budućnosti u BiH nudi novu priliku za mlade
Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini (BH Futures Foundation), u partnerstvu s MarketMakers, zvanično je pokrenula "Making Markets work for the new generation in Bosnia and Herzegovina", jedan od najvećih mentorskih programa za mlade u regiji.
Cilj projekta je približiti IT/STEM industriju mladim ljudima kroz karijernu orijentaciju, trenerske usluge i pružanje detaljnih savjeta kako se unaprijediti i napredovati u ovoj profesiji.

Od decembra 2019. godine do augusta 2020. godine, 200 mladih osoba, iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, će proći kroz mentorstvo u kombinovanom formatu učenja; kroz mješavinu radionica, događaja, te uživo i online učenja. Sadržaj programa obuhvata četiri glavna polja:

• Mentorstvo;
• Liderstvo;
• Tehnologija;
• Edukacija.

Zašto je mentorstvo važno?

Mentorstvo je najučinkovitije sredstvo za nadogradnju postojećeg znanja i transformaciju u buduće lidere. Mentori i mentorke ovog programa su mladi profesionalci i stručnjaci koji dolaze sa univerziteta, iz privatnog sektora, istraživačkih institucija kao i nevladinih organizacija. Ovakav spoj iskustava će učesnicima omogućiti da upoznaju različite perspektive i poglede na izazove i rješenja današnjice. Oslonac programa čini karijerno, tehničko i lidersko mentorstvo na osnovu potreba učesnika kroz mjesečne sastanke sa
mentorima iz industrije i akademije.

Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini je pionir u razvoju sofisticiranih mentorskih programa u regiji. Sa individualnim fokusom na svakog učesnika, strukturnim radom, pružanjem bogatog razvojnog programa, kontinuitetom i raznolikošću, cilj je prepoznati put karijere i kompentencija kod svakog od učesnika programa.

Ko se može prijaviti?

Program je namijenjen za tri grupe:

• Srednjoškolci (posebno u njihovim završnim godinama odlučujući o budućim
opcijama);
• Studenti (druge ili završne godine, posebno oni/e koji/e mogu stažirati);
• Nezaposleni koji su napustili školu i maturanti sa interesom za prekvalifikaciju iz
IT/STEM predmeta.

Posebna pažnja će se posvetiti djevojkama koje su obeshrabrene da se pridruže IT/STEM industriji, kao i svim mladim ljudima koji su u nepovoljnom položaju (ruralne sredine, nepristupačnost alatima za rad i sl.).

Kako se prijaviti?

Zainteresovani su obavezni ispuniti aplikacionu formu najkasnije do 24. novembra 23:59. Kriteriji za odabir će biti zasnovani na snazi argumenata i jasnoće izjava u aplikacionoj formi. Za sva dodatna pitanja kontaktirajte [email protected]
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...